Återbesöket avklarat

Idag var det återbesök för Daikin, uppföljning av benhinneinflammationen. Han har 0,5gradig hälta i trav på det bakbenet när han går i just det varvet, annars inget. Röntgen visar att det börjar läka ihop för fullt nu och en tydlig minskad svullnad av benhinnan. Skitbra! Han skulle skrittas denna och nästa vecka, varpå veckan efter det kan vi sätta igång honom som vanligt igen.

För säkerthets skull och för att spara på hans rygg så tänkte jag att vi bara har handledda promenader hela denna vecka ut, varpå hela nästa vecka ska vara uppsutten skritt i form, veckan därpå lägger vi in galoppintervaller på slingan i låg form de första 3-4 dagarna och sedan kör vi på på lättare dressyrpass direkt.
Iom att han bara stått i 12 dagar nu så ska han inte ha tappat så mycket när vi sätter igång nu snart, beroende på känsla så lär det iaf dröja runt 2-4v efter att han börjar arbetas i galopp innan vi kommer igång och hoppar igen.


Igåg hade vi iaf Malin Equiterapeut ute i stallet, Pizzan fick sig sin lilla genomgång som jag väntat på enda sen vi satte igång honom efter hovbölden. När han stod och var halt då spände han nämligen till rejält i länden, så där lasrade vi honom lite. Det som var roligt är att han blivit mycket mjukare i nacken, inte har några spänningar ALLS i manken längre (vilket varit hans huvudproblem förut), att all stretchning och allt bra arbete med baken har säppte alla spänningar bak i korset som han hade efter att sadeln låg fel och dessutom så är han mycket mer accepterande vid hantering av "okända" människor nu! Inte alls så stissig och spänd som han varit när hon har tagit i honom tidigare. Kulkul!

Nu beställer jag förresten bettet från den där hemsidan, frågade i en affär idag som inte trodde att Myler gjorde mindre storlekar än 5" och som sa att detta kimblewickmodell av deras inte fanns att beställa in i affären.



En bild tagen från filmen när Siri hoppade Pizzan i måndags.
Han ser så himla glad ut!


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Sv: Oh, tycker du? Tack så mycket! :D

2010-10-14 @ 16:34:09
URL: http://mikaelahilbertsson.devote.se
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig! - vinn biljetter till gbg horse show

kan tänka mig att det är jävligt kul :) har ju bara tränat det själv, men nu var det ett tag sen det med :P

2010-10-19 @ 12:49:00
URL: http://catago.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback