dagens fail; CHECK!

Lyckades nyss med dagens fail.
Sitter vid stora stenbordet, spiller lite läsk eller något på bordet, orkar bara inte torka.
Lutar armbågen där och stödjer huvudet på handen.
SWISCH!
Så åkte armbågen iväg.
SMACK!
Så slog jag hakan i bordet.
Nu ser jag två av allt..
Och känner smärta för fem..

(tröstar mig med att jag och Rosa ska åka och shoppa idag igen så fort pappa kommit hem så han får sponsra rundan)

Till ett fail-inlägg passar en fail-bild av mig.
Förklaring: PAPPA skulle ta kort, säger typ "ducka, ducka lite du får inte plats i bild annars".
Hade fått plats 6st av mig.



HOWDY!


sunrise

Blev inget sova i natt, gick bara inte.. Så jag har sett på massor filmer, hoppat på morsan vid halv 7 tvingat upp henne, gått 1,5h promenad på stranden då, käkat frukost. OCH fått sjukt ont i magen = legat i sängen 10-18 ungefär. Illa!



Soluppgång!


dedikerar

Jag dedikerar detta fulla inlägg åt mina vänner. First up är tjejan som önskade sig detta inlgg: TOVE!

TOVE: (tog mig 4 försök att skriva det)
Tove är min systers vän, och min vän. Partypingla som man kan räkna med, tove är knäpp och rolig och har fått körtkort nyligen (congratz!) och simmar och är söt och blir lätt brun , allt man kan önska sig denna tove. Nu är hon dessutom typ stödet i livet till viss del. Me like that! Tove är grym, så att säga. 'puss på dig

JOSSE: (norrlänningsjävel som håller på luleå)
josse är som sagt en norrlänning. som håller på¨Luleå. Kan det bli värre? Nä, men bättre. josse är min senaste bästa vän. Typ. Där. vad man än behöver, och alltid partysugen. Vad mer begär jag?

AMANDA: (aka. failure-gril)
Amanda som lyckas med allt, är störtskön, ärligt och slåss. ALLT JAG GILLAR? Också en bästa vän! För att inte tala om att vi kan skratta åt ingenting (gäller även josse och tove) men att vi pockså kan umgås X antal timmar utan att ens le, bara klaga och vara bittra. Hon är som jag! så att säga..

Ska nyktra till., önskar inlägg slut. Puss och godjul!

ÖVERLYCKLIG ;D

Sa jag att mina järnvärden var hemska? 9 är minimum i värde och det är normalt att ha upp till och med 30. Jag hade ju 1,2. Fick hem specialmedicinen från england precis innan vi åkte och äter 3x normaldos av den, tror den börjar fungera nu. För jag känner mig såååå lätt!

Har ju alltid känts som man ska svimma såfort man ansträngt sig, att man väger typ 28437495 ton för att man knappt orkar lyfta på lillfingret , yadiyadiyadi ni förstår poängen. Nu är jag såååå lätt! Eller, börjar bli. Fick ett litet glädjeryck över det på stranden nyss för då kan jag börja SPRINGA igen ! ;D

Så nu har jag sprungit/joggat/gått fort på stranden i säkert 2,5 timma av glädje och av att jag ORKAR! Mina knän och anklarna tycker det inte är riktgt lika kul efter att inte ha sprungit på 5 år till att ta ut sig på stenhård sandstrand. Är ju inte direkt svikt när man springer i vattenbrynet..

MEN ENDÅ! FÖRSTÅR NI GREJJEN LIKSOM?

= jag kanske får upp min kondis igen = jag kanske kan gå upp i vikt igen = jag kanske blir normalare igen = jag ORKAR = jag kan börja plugga igen = ETT LIV 

FATTAR NI? JAG KANSKE FÅR ETT LIV!!!!!

/ glad, lätt tjej i brasilien


allståde tä rju party

haha party för gullt, furar ju julden 25e här,. nice,
brallåt här.
blirno några bilder sen kanske


kände att..

Kände att skorna hemma inte räckte till, så har köpt 2 par till idag :D bilder kommer! (Och var inte förvånad om jag köper fler.. hade grov beslutsångest när pengarna itne räckte till mer än 2..)

Har inte riktigt tid att lägga upp bilder nu, tar ju sån jävla tid. Det enda kort jag är med på änsålänge ser jag skitdum ut på, ni ska få se. Och få en förklaring. Men inte ikväll!

Tovekotte: Du ska få dina krav uppfylla, snart (;

GO' JUL ALLA SÅLÄNGE! ät lite julmat från mig också!

by the way så ser jag ut som en kokt kräfta idag. för mycket sol, vill ni låna lite?


Camarão!

Bilder på restaurangen nu!

Igår blev inte mycket gjort, stranden och äta i princip. En av de finare restaurangerna har flyttat nära oss så vi gick dit och mötte holländarna Harry och Hanna, skulle äta lite. Blev mycket mer än lite. När de flyttade hit restaurangen fick de massor mer kunder, stressigt = kvalitén gått nedåt.
Så efter jag ätit halva min tallrik med 2 köttbitar + tillbehör, 75% av pappas och halva mammas så fick vi klaga på att köttet som VANLIGT är totalt genomstekt fast vi beställt medium-blodigt. Fick då in en ny tallrik. Som jag åt som inte var bättre, fick då in en NY tallrik som jag åt som inte var bra men bättre. Fick sen in en till tallrik som var så blogid så den var ljumen i mitten.
= vi ska inte gå dit mer.
= jag var sjukt, sjukt mätt. I en timma i alla fall.

Kvällens äventyr består av Guinza, en finare restaurang med sushibuffé varje tisdag. Världens godaste sushi, och inte lite heller. Får ta med kameran!








im playing the game, that one that will take me to my end

SHULULUUUW! ;D

Hur är det i kylan då?

Igår tog vi det bara lugnt, hade lite vänner över på lunch och käkade sen middag på Camarão, ett fint ställe med goda räk och fiskrätter. Mor min var något sjuk, pappa sjukt trött. Jag sjukt pigg. = efter det gick de och sov och jag satt vaken till 5 på morgonen..
Absolut en favoritrestaurang här i alla fall. Ett måste att besöka om man ska hit! (om inte bara för att det står en tunna med gratis ren sprit 40-45%ig av lokal sprit, "casacha" uttalas det. Farligt när man ännu en gång får dricka hur mycket man vill gratis, haha. 25 minuter väntan på bordet hinner man med många shottar på!

Slutpratat och dags för bilder från igår, idag har vi ätit och varit på stranden. Nu tänkte jag plocka ögonbrynen.


Lunchen igår hemma hos oss.
från v: mor, carlos, richard, far, sandra.


utsikt i skymning.


mer utsikt i skymning.


skymningsutsik, bort från havet.


i'm a surviver, lala

Oi!

Tänkte bara säga att jag lever!
Nu ska vi åka och införskaffa massor med mat och öl och tandkräm och vad man nu behöver när man lever, så blir inget långt blogginlägg.

Lovar er en massa bilder och fint var dag, slänger in någon/några lite senare idag. Tar bara sån jävla tid att ladda upp bilderna, även om internet inte är segt här.

Förresten, det här med SMSande.. Släng iväg något på facebook eller här om det inte är jätteviktigt. Kostar mig nämligen några kronor per sms, får betala några kronor även för att ta emot sms. Räcker med att säga att pappa inte brukar vara sååå glad när räkningen hemma kommer efter resorna här. Är det katastrof så kan jag ringa från hemtelen här (:

Hörs sen, ciao!


ännu lever vi, tror jag

Efter ett hulkenutbrott av farsan på tåget igår i Lund så tog vi oss ut därifrån med uppbruten dörr, en taxi till Malmö. Finfint hotell när vi väl var där, kom väl fram runt 1 tiden fast vi skulle varit där 9? Aja, vi hade fortfarande alla kroppsdelar kvar. Pigg som en lärka studsade jag runt, mor och far sov.

Fram mot halv 4 lyckades jag somna, 05.45 plingade väckarklockan. Lite trött, men annars lugnt. SVINKALLT (!!) utomhus, och självklart skulle vi GÅ till stationen (för vi hade ju bokat hotell som skulle ligga max 300m bort) (det var långa 300m).

På vägen dit, jättevackert ute förresten men fingrarna satt fast i väskan av kylan så inga bilder blev det, så stod en snutbil med en kock halvvägs in i den? Tänkte säga att jag tog en tripp förbi Rosengård och ta en bild på den, men det närmaste Rosengård jag kom var att jag såg en buss med "via Rosengård" på. Och det räcker goooott och vääääl för mig! Tack!

I vilket fall som helst så tog vi oss slutligen till stationen, fick åka Ö-tåget som också var försenat för tydligen har det aldrig varit -5 grader där förut med tanke på att "vi har haft -5 i natt och då fungerar inte våra system så vi har inga signaler och måste vänta en stund". Överlevde det också, för trött för raseriutbrott från både min och farsans del. Räckte med att sucka och svära 4ggr.

Flyget var detsamma: "vi har haft minusgrader här i natt så våra bagageband har frusit, vi har försökt fixa det men därför missat våran slot tid och får stå stilla ett tag till, hör av mig när jag vet mer".

MEN JAG LEVER, JAG LEVER ÄN. Tror jag.

Nu sitter vi i Priority Pass Lounge i Lissabon. 2,5h tills flyget går igen. 7 timmars flygresa. Thank god för att någon uppfann sömnpiller!

Och för att man får äta och dricka hur mycket man vill här inne i Lougen. Innefattar allt från juice till starksprit! (;

tågtågtågtåg

Sitter i alla fall äntligen på helveteståget.
18.40 gick det ju absolut inte som det skulle, utan 21.22. Förutom att ha fått stå ut med oförskämd personal och att försöka gå genom hela tåget varje gång man ska till bistron (som alltid ligger längst bort från 1a klass) så har vi klarat oss rätt bra hittills.
Nej vänta, HADE. Tills nu, för nu har vi stått stilla i Hässleholm i 25 minuter (and still counting..) och högtalarna verkar inte fungera så ingen förklaring till stoppet har vi heller fått..

Ni vet det där med god mat på O'learys och sen sova på nått nice hotell istället för Lissabon? Glöm det, äcklig tågmat och hoppas att vi överlever och hinner med någon timmas sömn när vi väl kommer fram till Malmö. Innan det är dags att kliva upp TIDIGT och försöka ta sig över till köpenhamn i tid till flyget, tydligen så är det redan förvarnat om att det kan vara problem och förseningar och väntetid för att kunna ta sig dit och hela köret.

Nae, om man kanske ska vandra hela långa vägen bort till bistron och köpa lite godis?

Har också fått en once in a lifetime experience, eller jag hoppas att det var en once in a lifetime, har nämligen besökt en TÅGTOALETT!!

fy..


EDIT; nu har vi tagit oss till Lund, står stilla här i 15 min änsålänge. Bistron är stängd, folk (läs:jag, pappa OCH andra) är förbannade. VI FÅR INTE ENS GÅ AV TÅGET???? Vi vill ta en taxi sista biten istället, de har låst dörrarna och släpper inte ut oss.
=
Snart kommer det bli en tågmassaker här, utan tvekan.


here we goooo

19/12 - 10/1 - Brasilien.

För er som vill skicka julkort:
Jennifer Wressle
Rua Manuel Satiro 439
Ponta Negra - Natal - RN
Brazil



Nu ska det tydligen bära av mot Brasilien var det någon som sa (whatta!!?) och jag stressar, packar, blir förbannad och mår allmänt skit.

Prob 1: Eftersom vi reser med endast handbagage så är det max 6kg/person = helvetes snålt med kläder eftersom det var max 10kg förut. I och för sig så behövs inte så mycket kläder och jag kan LOVA (verkligen verkligen lova) att det kommer införskaffas massor med kläder där som vanligt. 6kg väska dit, 15kg väska hem brukar det sluta på!

Prob 2: Vackra helvetes skit SJ. Tåget är försenat.

Prob 3: Har blivit sponsrad av mor med spotify PREMIUM för att kunna ha spotífy i min Ipod Touch. Allt är fint, allt är bra. Tills man ska ladda ner applikationen, "gå in i din App Store och sök på Spotify, ladda sedan ner".. Så det gör vi. Sökreslutat: INGA TRÄFFAR !?!?!?!?!? Alternativa sätt? 0. Arg Jennifer, arg Jennifer.

Prob 4: Som fortsättning på prob 3, jag har bara massa gamla låtar på ipoden annars.. Så att säga av de 500 låtar jag har, så är det kanske max 30 av de jag kan tänka mig lyssna på.

Prob 5: Magsmärtor och fortfarande inte lyckats borsta ut håret. KONSTIGT nog (idiot syster?) så finns inte den enda hårbortsen som fungerar på ett enda ställe i hela huset.

Prob 6: Flygplansresor som är så pass långa som dessa ger mig alltid en mega finne, MEGA finne!

Positivt 1: Snart är jag i 30grader varma vackra goda fina underbara (osv) Brasilien och det är inte ni! HAH!

Positivt 2:
Vi sover 1 natt i Mamlö denna gång istället för i Lissabon = O'learys starka kycklingvingar till middag! Nu tänker säkert 104% av er att man hellre vill spendera ½ dygn i Lissabon än Malmö,  men efter att ha gjort det X antal gånger och fortfarande inte hittat en restaurang värd O'learys creds så.. Nej, Malmö!

Positivt 3: Det spelar ingen roll att jag inte har några pigment i kroppen, för jag är borta nu när ni har snö = jag kommer inte vara blekast i vilket fall som helst! Nananana..

Positivt 4:
Party party party in Brazil! Behöver jag säga mer? Säg till bara sp tar jag en drink på stranden åt dig också, är inte svårövertalad (;

Positivt 5:
Åker 1a klass med X2000 till Mamlö = gratis internet ombord = kan sitta och roa mig vid datorn heeela vägen ned (=3h?) = kan lyssna på mitt Spotify jag sponsrat i alla fall under dessa 3h.

Positivt 6: Bör gå att övertala farsan köpa superhögtalare i huset i Brasilien nu, eftersom "jag (mamma..) har ju faktiskt lagt ut pengar på spotify premium, måste utnyttjas!" ? (Tjat fungerar också) (Vet jag av erfarenhet)

Positivt 7: Mitt Stübben kandar har kommit !!!!!!!!!! ;D Dock inga bett är införskaffade, tyglar ingår. Men ja, my beloved kandar, nu är det du och jag och Pizzo mot de feta dressyrtanterna!


PUNKT. SLUT.

Idag var det stall stall stall på schemat.
Nu är jag helt slut, antar att det mest beror på att vädret inte riktigt vaknat på rätt sida idag. Snällt sagt.

Hänt i livet? Jo:
  • Har käkat McDonalds 2 ggr på under 12 timmar, bra kämpat med tanke på att jag hatar McD. Inga små mål här inte heller! Stor + + + + allt!
  • Haft Norrlänningen på nattbesök för att få min julklapp av Amanda. Hennes bok "Book of Fail"/"Det går bra nu". KUL!!!!!!! (:
  • Läst högt ur "Book of Fail" för min familj till middag, nästintill satt i halsen och dött av skratt allihopa.
  • Insett när jag kom till stallet idag att någon idiot lyckats gräva sönder en ledning i Sjögestad = hela Solla var utan el. Bra start på dagen.
  • Snöoväder. Vänta.. SnöOOOOOOOOOOOOVÄDER! (!!)
  • Förfryst delar jag inte trodde man kunde förfrysa, som ingen bör förfrysa, som ingen förtjänar förfrysa. No further comments.
  • Haft 3 sparkar av hästar, rädda för mörkret inne, som varit farligt nära huvudet.
  • Hoppat Daikin i ett väldigt mörkt ridhus (går så utan el). Han studsade utan problem över 1,30 ändå! Sötplutt!
  • Blivit glad när Petra delade en kulmust med mig efter att ha hoppat lika bra med sin häst, de höll sig dock på 1m (:
  • Varit rädd om livet när Pizzo blev livrädd i snöstormen på väg ned mot ridhuset. Tagigt skydd á la "jag försöker hålla mig på fötter i blåsten, inte tappa hästen som är hysterisk samtidigt som jag håller mig om huvudet för att slippa dö om han träffar mig i hysterin".
  • Fått Pizzo att slappna av helt första gången på 3 ridturer. Puh!
  • Blivit sviken. Mycket besviken.
Och laddar nu inför imorgon, 18.40 bär tåget av till Malmö.
Om nu inte min karma fixar så tågen blir inställda av skitvädret.
Lördag? BRASILIEN HERE I COME!!!! <3


.

KIMIKAL

Om någon skulle råka vinna på lotto eller något, så ska ni veta att jag gått och kärat ner mig i märket Kimikal. Typ allt som är deras, nästan allt.


Det är lugnt att ge mig en stor fet dyr julklapp med Kimikal-kläder. LOVAR!!

http://www.coolimports.se/clothes/
(sen in på Kimikal, och så Ladies Tee och Ladies Long Tee för att se exempel)

.

shululuuuuw!

Kära dagbok!
Länge sedan senaste uppdatering. I know.

Kort och gott:
  • Party torsdag, kom hem 14. Nice! Hästarna vaccinerades, vilade tills idag (måndag).
  • Party fredag, totalt väck på slutet och kom hem 7-8. Lyckades dra ut senan, eller vad det är, i knät så det hamnade på framsidan, gjorde ont som in i helvete. Släppte en tår!
  • Party lördag, pubafton i stallet. Blev roligt som fan fram mot slutet, roades mest av en full Ida (kommer film på FB) och bröderna Jakobssons dans (också film på FB snart).
Sen kommer jag inte ihåg mer. Undra vad jag gjorde på onsdagen? Och i söndags? Igår?

Nu idag har jag varit vaken hela natten för att hunden spydde som en idiot. Sov väl mellan 10-15.30.

Efter det: Stallet.
Pizzo skulle gå dressyr, han skrattade mig rakt i ansiktet med sin jätteenergi. Mitt knä pallade inte att rida, ont som fan. Blev envis därför, ska minnsan visst gå. Gick inte alls, Pizzo ville inget mer än att sprätta runt med sina ben huller om buller och inte alls slappna av och lyssna. Höga knän, bad man om framåt så fattar han galopp, yadiyadiyadi. Till slut gick jag bara in för att trött ut honom (eftersom Siri ska hoppa honom imorgon) och det gick inget vidare. Galopperade ökad galopp säkert 15-20 minuter. Ingen skillnad. Jag trött, andfådd, ont. Han? Pigg. Jag gav upp efter 1,5h av försök till dressyr.

Därefter: Provat nya "medicinerna". Mådde skit på många sätt, mår fortfarande skit. Josse tvingar mig att blogga, därav detta absolut ointressanta oengagerade inlägg när jag egentligen bara har ont överallt och mår dåligt överallt.

Nu ska jag äta löjrom.
Sho.

torsdagskuvös

Oh fy i helvete vad jag fryser, fingrarna är helt vita! Alkoholen börjar gå ur kroppen..

Igår var det party. Eller det började igår, men kom hem nu runt 14 tiden och har inte sovit en sekund som vanligt. Ännu en gång vad vi kallar en helkväll med röjj! Och sjukt sjukt hungrig är jag. Josse som var med ut igår/inatt/idag kommer hit snart och lagar mat åt mig, om man inte litar på mina matkunskaper normalt sett ska man absolut inte göra det just nu heller (;

Ikväll ska det minsan vankas party igen, lika bra att hålla igång ju. Och imorgon är det party i stallet, därefter en eventuell efterfest beroende på tid vi är på "pubaftonen".

Nu måste jag återställa mig och försöka överleva, känns som jag ska svimma när jag skrattar. Näringsbrist på hög nivå. Och självklart kan jag inte sluta skratta för det just nu, hm..

Det är ett hårt liv, ett party liv, med grova minnesluckor! Men roligt har vi haft det (:

Tack alla för trevligt party!

tahaduliduduuuh!

Hoppade ju Daikin idag, tillsammans med Petra och Pigge. Gick väl skitfint för oss båda måste jag säga (; Daikin verkar inte ha det minsta men efter muskelbristningen utan hoppade på glatt ändå, tog det rätt lugnt eftersom han inte är hoppad på 2-2,5 månad. Något språng upp mot 1,15m för att se om högre höjder gjorde ont men han hoppade det fint och lätt så lär inte vara några problem att träna på som vanligt!

Därefter var det sista träningen för i år för Sissi Lilja med Pizzan, dressyr såklart. Och jag "hatar" att behöva säga det här (nej, jag älskar det såklart!!!!) men han har nog aldrig gått bättre faktiskt! Känns som om jag säger det en gång i månaden men vadå, han utvecklas ju snabbt. Snacka om överambitiös häst!

En bra dag!

Och förresten, för er som har något att säga om mina kökskunskaper: Säg vad ni vill om min matlagning, men ingen gör så god hallonsmoothie som jag (;


imma fight 'til we see the sunlight

Sådär då!

Stall avklarat, och Pizzan gick så bra som bör (;
På vägen hem handlades det både saker till hallonsmoothies, lussebullar, kulmust, redbull och annat gott att tugga på. "Så nu mår jag bra igen"..
Bättre är det ju dessutom att LHC vann mot Färjestad med 5 - 2 nyss, så här sitter jag med reggae i högtalarna och vad säger vi? DET ÄR ETT SOFT LIV!

VAD kan möjligtvis gå dåligt idag? (;

how to survive a Tuesday

Vaknat på helt fel sida.

Och är sjukligt sugen på en hallonsmoothie! Självklart, bara för att jävlas med mig, så saknas en ynka livsviktig ingrediens. Det bara mullrar i magen på mig.. ):

Imorgon blir en heldag i stallet. Ska hjälpa Petra hoppa med sin polle och samtidigt hoppa Daikin för första gången på +/- 2 månader! ;D Därefter ska jag iväg med Pizzo till sista dressyrträningen för i år hos Sissi Lilja. Skönt att sista gången blir en ensam lektion, får ut mer av det. Klart värt att betala extra för att rida ensam varannan gång!

Fryser som ett litet djur nu, ska mysa in mig under täcket framför en fucked up film. Försöka tugga på något också, jappjapp!

11 dagar kvar till värmen. Brasilien <3 !

fel

Vet inte riktigt vart det gick fel..
Någonstans gjorde det det i alla fall för såhär går det ju inte ha det. Kan inte sitta stilla, sover inget men är sjukt pigg ändå, skakar som ett asplöv i vinden. Egentligen så är jag sjukt ledsen också, men känner mig gladare än på så så länge. Dumt att klaga på det antar jag (;

Jag tror bestämt jag har party abstinens.. ?

för visst är det party!?

Nu har de varit party tors, fre, lör.
Sitter och peppar, för ikväll är det söndagskuvös (;
Varför inte ha det trevlig varje dag fram tills vi reser bort? Är ju bara 2 v kvar! Borde kroppen klara (;

Kom just hem för kvällen, eller vad man nu vill kalla det. Runt 9 tiden traskade jag och Josse in i våra kära hem. Det är vad jag vill kalla helkväll ute (; Nu äts det mat och ser på Alvin & Gänget, sweet!

FÖR DET ÄR FREDAG HELA VECKAN!

LÖRDAAAAAAAAAAG

SA JAG ATT DET ÄR PARTY PÅ G ELLEEEEER?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ojdå!

Hehe stressigt värre, ingen blogg på ett tag. Nu passar jag på mellan förrätt och varmrätt (;

Igår hoppade jag Pizzo en smula (en smula = 2 kryss) och han tog rätt rejält med fart efteråt de första gångerna i trav, jobbade till honom helt jämn i handen ett tag och försökte igen så var han superduktig! Efter ett tag tog jag ett avslutande språng i galopp och han tände till lite men lyssnade fint på förhållningen och trampade om istället för att kasta sig. Landade lugnt och fint!
Största problemen vi hade var den där jädrans duvan som hela tiden envisades sitta en bit bakom hindrena. Pizzo försökte hoppa duvan också och till slut blev han förbannad och gick på riktigt in för att döda den med några vackra sparkattacker. Synd att han missade!

Idag red jag dressyr ca 40 minuter och han gjorde det som en ängel. Riktigt rund och fin i galoppen och fick han precis jämn och fin så övade på några "inridningar i galopp" (rätt upp i galopp, halt X). Superfin, klockent en 7 minst på de uppridningarna! Så fin kan kändes idag har han nog inte varit förut, även om han gått bättre förut så har han inte känts lika rund och fin förr. MER ÄN NÖJD!

Så. Det är ju fredag idag. Spanar efter fredagskuvös!

HÖRDE JAG SKÅÅÅÅL ELLEEEEEEER?

Jasså?

Kommer ni ihåg att jag skulle sova tidigt idag och verkligen göra det? Ännu ett misslyckande på den fronten!

Pizzo gick dressyr idag, riktig liten ängel och har nog aldig riktigt fått till ett så fint steg i allmänhet. Sugen på det där kandaret det har pratats om att jag ska införskaffa och morsan sa ju att det skulle minsan vara ett dyrt och av bra kvalité på lilla plutthästen min i så fall.

Mja, hittar faktiskt inte så mycket intressant. För brett, för klumpigt, för mycket strass, för det för det. Favoriten hittills finns på Hööks. Är dock lite osäker på det där med "supervid nosgrimma" eftersom Pizzo inte är så jädra.. bred.

Stübben Electra 2995kr. http://www.hooks.se/Product.aspx?productid=500470



Så vad tror ni om detta?

all about

Idag blir en hästdag rätt igenom, tror jag.
Tanken igår var att sova tidigt med hjälp av sömnpiller, ställa allt till rätta lite. Sömnpiller och flera timmar senare så sover jag ändå inte. Nästa dos piller intogs därför vid 4, vilket endå förstör dygnsrytmen med andra ord eftersom jag somnar halv 5, sover till 13 då såklart. (minst, får tvinga upp sig hehe)
Blev alltså ett misslyckat försök..

Pizzan har tappat ena skon bak och ska gå träning idag, vill ha honom skodd då eftersom det kan bli lite halt inne i det ridhuset. Daikin har tappat en sko fram och får vila tills den är påslagen. Förhoppningsvis kan Roger som endå ska till stallet idag slå på de. Om inte annat i alla fall Pizzas som jag vet var skon som saknas är och den näsan är helt rak..
I så fall ska vi vara ute i stallet till kl 16 senast. Min träning början kl 19.. Hemma är jag tidigast 21. Så ja, heldag i stallet kan man nog säga.
Därmellan tänkte vi roa oss med att åka och shopppa hästprylar, vintertäcken och så (;

Eller har ni missat att det varit ca MINUS 8 grader idag? )':

grattis!

Klara ringde morsan när hon var i stallet och berättade att hon kikat in hos Daikin. Som stod på 3 ben. Haha! Hanhade lyckats få in ena hoven inanför täckets kryssgjordar under magen och stod där lugnt och stirrade på 3 ben. Tur att det inte var lilla Pizzo som fastnat, då hade det antagligen gått lite vildare till (;

Slutligen: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN CRUSTY!

bubblebath

Nu är det inte roligt med vinter längre, kan det bli sommar igen?

Vi hästmänniskor måste ju varesig vi känner för det eller inte pallra oss ut och rida när det är minusgrader också. Vackert med förfrusna tår och fingrar. Helvita och ingen rörlighet eller känsel, när de blir varma gör det satans ont och i alla fall mina fingrar blir svullna som små korvar så de knappt går att böja på alls. (Ni förstår alltså inte vilken ansträngning det är för mig att ens skriva det här med korvfeta fingrar).

Allt gick så så bra med Pizzan, tills han skulle få syn på papperslapparna med banskisser vid dörren, som han förövrigt inte brydde sig om igår, och då kastade sig och hoppade runt som en jag vet inte vad. Tappade helt koncentrationen på vad jag ville och bara dummade/stressade sig hela tiden. Till slut efter mycket ilska och klappningar så gjorde han ett i alla fall ett hyffsat jobb. Imorgon är det Sissi Liljaträning i dressyr, hoppas hon får honom på bättre tankar än att hoppa runt som han vill (;

Hemkommen så har jag käkat middag och sen tagit världens bästa (Myrtien-?) bubbelbad! Underbart skönt och varmt, nu käkar jag "efterrätt" i form av allt som jag brukar tugga på, nudlar, pepparkakor, pepparkaksdeg, annat skit man hittar i kyl och skåp!

Blev inget av partyt ikväll heller, även om jag väcktes av ett MMS på Amanda med världens leende på bild UTAN tågstationen!

Med andra ord finns fira-orsaken kvar, men ingen mer än jag som orkade fira.. (tunnisar)

Hårt liv.

Tisdag.
Börjar dagen med en Redbull och något onyttigt att tugga på!

Vill ju bestämt sluta med sömnpiller. Oh yeah? Like that's gonna happen. Det är ju beroendeframkallande och ju mer du använt destå svårare får du att somna när du slutar med det. Man ska väl max äta det i 10 dagar eller dylikt? Jag är uppe i kanske 3-4 månader sen jag började använda stilnoct igen. Innan det hade jag det nog inte för ens i juni?
I vilket fall som helst så är det här jag slutar: vaken. Hela natten. Inatt somnade jag runt 7 - halv 8. Vaknade halv 11. Är så sjukt trött så har legat kvar i sängen och snoozat i 5h, tills nu vill säga.

Och det är ju inte så att jag är vaken för att jag är pigg, eftersom jag kan vara så trött att jag nästan gråter. Jag KAN helt enkelt inte somna, spelar ingen roll om jag går upp kl. 7, inte sover alls, håller igång under dagen. Jag sover inte ändå ):

nattliga inlägg är ett måste?

Red pizzo lite dressyr, han kändes inte det minsta bra men släppte efter rätt okey efter ett bra tag. Slängde ett öga på Petra och Pilgrim som red samtidigt, de har övat på det vi tjatade om sist. Kul att se när det går framåt så fort!

Fläskfilé, pepparsås och stekt vitlökspotatis/lök-grejj blev det till middag, så gott! Efter det lussekatter, pepparkaksdeg, nudlar och kulmust. Undra vad man ska tugga på nu? 4,5kg löjrom kvar så ska nog tina upp ett halvkilo tills imorgon, åååh!

Imorgon! DÅ ÄR DET PARTY! Amandas tågstation i käften ska bort och det ska bli tisdagskuvös för hela slanten! Inte ett nyktert öga så långt horisonten går..

Man får ta alla chanser att fira när man är ung och klarar av en helkväll (helvecka, helmånad, helår, helliv) av alkohol!