Kiladalen 25/4

Varit ute och tävlat igen, denna gången med Pizzan.
Dressyrtävling hos Kiladalens Lantliga Ryttarförening, LA:1 och LA:3.

På framridningen fanns det alltför mycket att titta på, en bäck som rann nedanför, ett plakat, en vattenpöl, färgskiftningar i underlaget -  you name it. 10 min innan första starten LA:1 så höll jag på att stryka mig då ju mer jag försökte putta in bogen i vänstervarv verkade han bara vilja ställa sig på bakbenen. Han var alltså så spänd som det bara går.

Väl inne på banan hittade vi en vattenpöl som spöke och sedan var det start - en ritt utan några missar men när P blir spänd blir ryggningen och ökade skritten inget vidare. Trodde jag skulle förlora helt på den ritten.
Som Annette säger: Han är ju så jävla snygg när han är spänd och blåser upp sig. Och denna gången var han så spänd med skillnaden att han fortfarande höll ihop kroppen och jobbade på bra med baken.
Dom ropade ut mina procent när jag skrittade av/fram (30 min mellan starterna bara) och det blev 71,58%!! (rekord för oss)
Eftersom jag själv inte tyckte det kändes så bra när han var så spänd så trodde jag att domaren låg skithögt och att övriga skulle ligga ännu högre. Men icke! Startade först, räckte hela vägen fram och en vinst i LA:1 (:

Nästa klass LA:3 tyckte jag själv att han var så himla fin och avspänd, och väldigt trött. Jävla domarkärring säger jag bara. Fick en 8a, på ökade galoppen när han skenade och jag bromsade. Sedan massor irriterande 6or på skänkelvikningarna och förvända galoppen. Tycker jag förtjänade 6+7+7+8 i dom faktiskt!
T.ex. när vi gör en superfin och jämn skänkelvikning och kommer ut precis vid bokstaven och hon kommenterar att jag ska tvära mer? Vadå, så jag ska göra som alla andra som fick bättre poäng än mig och komma ut innan bokstaven? Idiot.
Räckte iaf till en 61,61% därav vi hade 2st missar i slutet när han inte orkade mer (trodde jag aldrig jag skulle säga om P men han stod faktiskt och kunde inte hålla ögonen öppna i väntan på prisutdelningen) och jag tyckte att jag hade förtjänat iaf 64% om man jämför med resterande ryttare i klassen.
Blev 5a av 9. Utan misstagen hade det räckt till en 3e och sista placering. Stör mig hur domaren dömde snarare än att det "bara" blev 1 rosett.
Hellre 1 blå/gul än 2 andra?

I det stora hela är jag supernöjd med LA:3ans ritt (misstagen gör mig inget, som sagt var han trött) men inte med poängen. Var relativt nöjd med LA:1an i o m att vi inte hade några misstag och att han höll ihop kroppen, och är överraskad och supernöjd med poängen! Såklart, vem är inte nöjd med över 71%? (;

KLRFs hemsida, min prisutdelning på förstasidan: http://www.klrf.net/
Resultatlistor: http://www.klrf.net/Dressyr/Resultat/ResultatKLRFDH100425.html


Får ta ett blogginlägg ikväll/imorgon med bilder från tävlingen (:

+ i kanten att jag fick MVG på muntliga examinationen och i slutbetyg idag!

Söderköping 18/4. 100+110 cm, Daikin.

Orkar inte redigera bilderna så ni får dom som dom är.


Tävlingsdags igen..

Igår, 18/4, var det tävlingsdags för Daikin igen.
100 + 110cm bed. A:0/A:0 i båda och avd. A för oss, Söderköping utomhus.

Med em missberäkning på hur dags min klass kunde tänkas starta och med massor massor strykningar så kom vi dit i sista sekunden - precis när 100cm klassen började. Eftersom jag inte hann gå banan så var jag tvungen att se ett par starter för att lära mig banan såklart, när jag väl kunde den så var vi så så sena.
Blev en stressig, jättedålig framridning även om sprången jag hoppade fram kändes helt okey så hann jag aldrig komma igenom Daikin tillräckligt för att få honom lättvänd och eftergiven.

Väl inne på banan så råkade ryttaren före mig ut för en otäck avfallning och vi fick skritta 25 minuter i väntan på ambulans, sedan gav dom mig max 5 min att galoppera några varv där inne och ta första hindret en gång innan start. INTE optimalt med ass framridning och sedan 30 min skrittande innan starten.

Rundan gick finfint, han studsade runt allting lätt, inkl. vattenmatta och mur osv. Han har i och för sig aldrig tvekat på sånt, roligt med lite fler sånna hinder nu - mer utslagsgivande, och nyttigt.
I omhoppningen så hoppade han super, fick upp tempot helt okey men iom. framridningen var han inte så lättvänd som han brukar, hoppade lite snett över ett hinder och hade fått en faranterad topp 5 placering om jag bara varit där i tid.. Skiljde mänligen på 1 hundradel från mig till dom två före, 2 hundradelar till dom innan osv.
0+0fel. Blev trots allt en 10e placering (49 starter, 13 placerade) (:

I 110cm klassen var jag bättre framriden och allt flöt på som det skulle. Många bommar föll i denna klassen för andra ryttare (första utanför placering hade 4 fel i grunden), väl medveten om vilka hinder som var svåra så fick jag honom helt perfekt på dom, om jag får säga det själv.. (;
Gick in som 3e sista ryttare och visste att bara 0a skulle ge placering. Gick SUPER i grundomgången, helt underbart bra och bra avstånd på allt utom 1.
Väl i omhoppningen kändes han relativt trött och jag tog alla de långa svängarna jag kunde. Typiskt att det hinder alla hade varit i men som aldrig hade rullat av SNUDDADE vi vid och det föll ju såklart. Gjorde mig ingenting, irriterande detalj bara (:
0+4 fel med en tid som annars hade räckt till en 4e placering blev istället en 5e placering (28starter, 7 placerade) då den innan mig hade 0+1 fel, alltså endast 3st som dubbelnollade..

Lilla D's 4e (8de start) tävling i avd. A och hittills har vi med oss 4 rosetter hem (3a regional LFK 100cm, 6a lokal Kinda 100cm annars).
Nästa tävling för Daikin är den 2/5 då vi går 110+115 i Nykyrkas regionala.

Idag har vi haft ute equiterapeft-Malin till båda hästarna. Pizzan var hon jättenöjd över utvecklingen (som hon såg för ca 5v sedan, Daikin har hon inte sett innan) och det är bara fortsätta så som jag gjort, + i kanten för att han höll sig jättelugn denna gången!
Daikin tyckte hon jättemycket om, både typ och lynne osv. Perfekt i bakbenen och lite sne i länd och någon muskel fram, som hon är rätt säker på är sen förr (då han var jättesne överallt när vi köpte honom). Ska öva på att strecha honom mer fram och hon visade hur jag ska strecha en annan muskel som var spänd. I övrigt var han öm i senorna i skenbenen fram vilket vi båda är säkra på endast är träningsvärk sedan tävlingen igår (:

Lägger in bilder från tävlingen senare ikväll!

Bra dagar (:

Nu har vi haft bra dagar.

Pizzan har inte tagit ett enda "snedsteg" på 2 veckor. Dressyren släpper för varje vecka mer och mer, "hoppat" bomhögen ute på banan några gånger med nya hoppsadeln och han är lika lugn som vilken häst som helst, var ute på slingan både idag och igår och har kunnat trava massor och galoppera en del - utan minsta hastighetsproblem. Han tog 3 större travsteg idag och när jag höjde handen lite som förhållning så gjorde han inga mer försök efter. (:

Daiko fick små bett från djur eller liknande häromveckan, precis i sadelläge, och kunde inte ridas på 5 dagar, longering och skrittmaskinen fick det bli. Inte optimalt inför tävling men han var så duktig i galopparbetet idag så han har inga problem att tävla på söndag ändå. Var rädd för att han skulle bli lång och bara dra mig framåt då han fortfarande är relativt omusklad, men efter uppvärmningen idag så blev hans endast lång 3-4 steg när jag gick från väldigt ökad galopp till arbetsgalopp igen. Superfin han med (:

Snuttehunden är söt som vanligt, jag pluggar igen, det är bra väder, det känns bra inför tävlingar - nu kör vi!


Jag verkar ha min "sak": Köpa omusklade, spinkiga, mer eller mindre galna, fartfyllda hästar.

Irish Shadow
Min älskade D-ponny, 145.5cm, import Irland, okänd härstamning, född 1990 - död 2008.

Skitsmal, underhals och omusklad när hon kom. Pigg som en 3åring hela tiden, drog i sitt eget tempo. Sprang om varmblod på 175cm hur lätt som helst. Mot slutet på en fälttävlan i Örebro frågade folk om hon var hingst för att hon såg ut som ett muskelpaket, riktig hingstkaraktär i musklerna.
R.I.P

Vesuvius II
"Pizzan", ca 163cm, import Holland, född 2002. e. Olivier, ue. Irco Polo

Bra hoppstam, kollar man på andra med Irco Polo i släkt så har dom alla ungefär samma byggnad; lätta i typen och lite högre i bak och framdel, relativt till ryggen då. Var skitspinkig, hade en enda muskel - underhalsen, kan springa till han stupar.. Ser rätt bra musklad ut nu. 1/4 fullblod har jag för mig.
Världens finaste häst, världens svåraste häst..

Daikin van sint Paulus
Lilla D, ca. 170-173cm, import Belgien, född 2003. e. Kashmir van Schuttershoff, ue. Concorde

Bra hoppstam här med, köptes när han fyllde 6 och hade då bott i Belgien, Sverige, Danmark, Sverige, Sofia Kroon (Sverige) och sedan med mig stod han ju hos Siri Swärd tills vi fick plats i Solla.. Flyttat för för mycket..
Var också jättespinkig, omusklad, snemusklad i ryggen (endast muskler på ena sidan ryggraden).
Lätt på hinder är han eftersom han inte ändrar hastighet och aldrig stannar, men betydligt svårare än man tror. Väldigt outbildad än så länge. Mycket häst att hålla ihop, lång kropp, långbent bak = blir automatiskt framtung, innan hans rumpmuskler kommer komma till iallafall.

Ska be "sadel-Christine" om bilden hon tog på Daikin när vi precis köpt honom (1v efter) och jämföra med nu. Har vissa bilder från när vi haft han 1,5 månad där han ser hemsk ut också då, men det är inget mot när han precis kom. Han vägde mindre än Pizzan gör nu, trots att han är kanske 9 cm högre, grovare i modellen osv. Rumpan var obefintlig, revbenen stack ut.


Pizzan & Daiko, augusti 2009. Bästa vänner, leker hela dagarna.
Pizzo med arslet hitåt (;
Kul att P har varit på tävling och är knoppad och glanssprayad, D har gått i hagen och rullat sig..


Häst + Smink!

Sedan sist har jag hunnit tävla, så klart..
Först P's debut i LA:6 där jag höll på att åka av 4ggr med bra betyg på allt där han slappnade av och en kommentar om att han har bra framtid om han kan hålla sig på mattan. Inte nöjd, inte totalt missnöjd.

Daikin i Kinda 100+110.
100 gick jag 0+0 fel och blev placerad 6a, av 40. Film längst ned.
110 fick jag 4 fel och det var helt och hållet mitt fel. Totalnöjd!

Varit massor ridande som alltid, bl.a för Siri Swärd och för Annette Solmell och det gick super för båda!

Sedan idag skulle jag göra en ögonbild till Crusty, sminka mig som en bild han skickade. Så första 2 bilderna är resultatet efter det, och dem andra är bara på skoj när jag ändå hade sminkat mig massor.
Och längst ned: för alla som undrat hur jag ser ut när jag precis tvättat bort allt smink. SNACKA OM RÖD!!