minnesluckor

Vackert. Tog sömnpiller igår igen fram mot 4 tiden när jag var så sjukt trött men inte kunde somna, Rekomenderat på dessua piller (zolpidem, plagiat av stilnoct) att se till så man har minst 8 timmars sömnmöjlighet. Har man inte det och går upp tidigare kan minnesluckor, balansproblem osv uppstå.. Främst äldre som går upp tidigare och får dålig balans ramlar och slår sig osv.
Minns inte att jag gick upp men det måste jag har gjort. Klätt på mig och gjort vad fan vet jag? Vaknade med alla kläder på mig, uppsatt hår och båda mobilerna borta.. Även ett blåmärke eller liknande över ena ögonbrynet. Inte så märkvärdigt, men vad tusan har jag gjort när jag var uppe då? Varit i slagsmål?

Får fundera på det över en bit pepparkaksdag.

(:

Förståååår inte hur jag alltid kan vara så hungrig nattetid. Alltid! Jag har ändå ätit middag tills jag trodde jag skulle spy, sen pepparkaksdeg så jag har så ont i magen så jag inte kan stå. Vad gör man om man har sjukt ont i magen av mat men fortfarande är hungrig? Jag käkar snabbmat i alla fall.. Svettas så ont i magen jag har. Trevligt!

Imorgon är en dag i mängden. Ska väl rida som vanligt såklart, antagligen hjälpa Petra med sin häst också, med lite dressyr denna gång.
Om 1 vecka får Daikin börja hoppa igen efter skadan, oooooh! Bara lägre höjder och övningar till att börja med, men då är vi i alla fall på rätt väg.

Känner mig lite sjuk. Har till och med varit trött sen klockan 21, det är ju inte friskt för att vara mig!? Ska se klart lite på TVn, käka min mat och kanske något mer. Sen sova, om jag kan. Nice!

hiccup

Somnade med hjälp av sömnpiller fram mot halv 6 på morgonen. 13.30 står mamma och skriker att jag tydligen (när jag sovit?) lovat att vara klar att åka till stallet kl 14.. Så jag snoozade fram till 5 i och sen blev jag sen (; Har inte ridit Pizzan tyvärr men klippte Daikin och efter det var jag så hårig och blöt så kände inte för att rida. Tydligen hade de båda fått stå inne sen kl 11 för att de röjjde järnet i hagen bredvid framhoppningen till KMet som var i vårt stall idag. Skitbra gjort hästar, skitbra. Ni får ju skylla er själva om ni får stå inne mycket.

Nu sitter jag och hostar upp hårbollar från Daikin och har hicka. Annars är inte livet så speciellt idag (än?). Fryser. Det är vinter ute. ):

frozen fruits

Så ligger vikten nere på 44,5kg. Helt jävla sjukt att det ska vara så satans svårt att gå upp i vikt. Ja, jag ÄTER men det går bannemig inte ändå. Och det påverkar mig ju fysisk och psykiskt hela tiden. Trött på att alltid vara trött och ha ont och känna mig svimfärdig efter jag t.ex. ridit och må illa osv osv osv.

Fan.

Hjälp mig då.

obs! viktigt inlägg!!!! EFTERLYSES:

http://viktorfasth.blogg.se/2009/november/ed-hardy-vin.html

Ni ser de där flaskorna? DE VILL JAG HA! Utan vinet, vin smakar skit.
Jag ska hitta någon som gillar vin. Som får mitt vin så behåller jag mina flaskor.. Så får de ge mig betalt i öl!

NÅGON FRIVILLIG!?!?!?!?

New Moon

Vet inte hur många gånger jag måste säga det här, men varje gång jag varit borta från Pizzan så får jag ångra det grovt när jag rider igen..
Idag hade de som hade jour och släppt ut hästarna missat att P och D går tillsammans igen och släppt de i olika hagar. Fungerar oftast ändå, tills de är dags för de att gå in och P ska stå på bakenen och busa och jävlas. Har han aldrig gjort för mig tills idag när Acina började trava runt i hagen vi gick förbi, då hann jag inte reagera innan han stod upp. Han hanterade ändå tillrättavisningen väldigt bra (: Gäller att vara lite före honom, hålla honom kort och sen när han börjar spänna och slänger till med huvudet för att resa på sig så får man snabbt ställa honom i halsen och sätta armbågen mot bogen och tvinga honom att böja sig så han inte reser sig. Men ja, har man inga snabba reflexer så är det kört. Och så som han är så brukar en tillrättavisning göra han upprörd och då blir inget bättre, men han tog det lugnt idag.. :P Tills jag satt på honom i alla fall.. Fler kommentarer är överflödiga. Hästar..
Därefter vid avspolning av ben ställer han sig på sig själv och kliver av sig ena skon bak. Ännu en gång: hästar.. (....)

Ikväll har jag käkat GÅS för första gången i mitt liv, och det var inget vidare bra. Eller ja, smaken var väl inget jag säger barken bu eller bä om men.. Farsan blev på sjukt dåligt humör av att den varken blev klar eller gick att skära och bara var torr och seg, så vi har ännu en gång, fint sagt, argumenterat.

Nu väntar NEW MOON på bio kl. 23.45 (haha 2,3,4,5) med Josefina Norrlänningen Anttila!
Har även gjort fransk manikyr på mig själv. Men idag var jag så jävla skakig på händerna så resultat blev inte så bra som brukar.. "inte mycket att hänga i granen", så att säga. Så folk som ska se mina naglar bör endast göra det i dåligt ljus eller på långt avstånd.

Jag är vackrast ändå!
(så det så)

another bullcrap blog

Tillbaka till normalt var det ja.
Kan man lugnt säga, 'cuz there's no chance in hell att jag somnar i natt.. Nu när man sovit bredvid Aleks i flera nätter så har man ju ingen chans att slappna av ensam, med en snarkande och fisande hund bredvid sig och feber och huvudvärk och hela köret.

Så nu sitter jag här ännu en natt.. All by myself. Väntar på att ett mirakel ska inträffa eller liknande.
Kan inte vara nyttigt att vara så negativ som jag är egentligen. Jag menar. Det är ju det man sparar gamla tanter till, att låta de vara gnälliga och negativa och muttra över livet. 17 år och redan cynisk som en 97årig rullstolsburen tant som insett att det endast finns trappor ned från 4e våningen dit hon ska?
(tåls att påpeka att mormor på minst 85 år är den piggaste, gladaste person jag känner. Hon och hennes pojkvän går och dansar varje onsdag och fredag, dansbandsmormor <3)

När man aldrig sover har man för mycket tid att fundera.. På allt man inte borde fundera på, sånt som är jobbigt och bra och framförallt sånt som är ONÖDIGT. Och sånt man önskar fanns, man undrar varför inget geni har uppfunnit en säng som aldrig behöver bäddas om, där lakanet inte rör sig och ligger som en korv på golvet när man vaknar.  Inbyggd väckarklocka som är tankestyrd, så att du tänker snooza när larmet går och sen sätter sig på det automatiskt. Också en väckningsfunktion där du dagen innan ställer in så om det är viktigt att vara i tid kanske sängen häller vatten i ansiktet på dig om du tänker på snooza? Vattnet går ju självklart direkt in i dreneringssystemet som gör att sängen inte kan bli blöt, skitig eller dylikt.
Hur svårt ska det vara att fixa egentligen? Kan man få en friösrsalong för pirayor att gå runt så borde det utan tvekan fungera som affärsidé..
Eller helt enkelt en säng där man kan trycka på en knapp och god coca cola kommer fram i en stor mugg bredvid sängen.

Jag har sånt sockerbehov just nu att jag snart kommer gå och slicka i mig lite sirap på en sked.
(no jokes)

tripppppppin'

Pappa och jag, vi är goda vänner fast än mycket FÖR LIKA. (lalaalalalaa)
2 människor med hett temperament kan ibland sluta illa. I vilket fall som är så att far och jag rök ihop i söndags och jag har bott i Enköping tills nu. Varit hos Aleks, hälsat på Kattis och idiotkatterna! (:

Men nu är jag tillbaka till hästar, hund, plugg, vänner, sängen, mat, toapapper -  ja allt.

I måndags gick proppen för toaletten hos Aleks, vi var säkra på att det var lampan som gick sönder och inget annat. Bytte lampa och det fungerade ändå inte. Lagom till det tog även toalettpappret slut.
=
Fick gå på toa med stearinljus och torka sig med kaffefilter i 2 dygn. Därefter hittade vi proppen och Kattis kom med toapapper.
=
Jag har skavsår i arslet. Kaffefilter är inte nådigt att torka sig med under så lång period..


Som svar av morsan när jag smsade och sa att toapappret var slut:


flakes

Måste bara tillägga att det är så sjuuuuuuuuuuuukt gott med flingor. Speciellt Special K, speciellt de flesta. Till och med Start, vissa Müsli, andra flingor, Havrekuddar osv osv osv.

Obs, viktig detalj att det BÖR ENDAST ätas som det är utan något till. Om du nu mot all förmodan ska ha någonting till så tar för allt i världen fil. Yoghurt är STRÄNGT förbjudet att förstöra den fina maten med. Den av er som ens kommer på tanken att äta det med mjölk, är inte min vän längre.. (Det samma gäller med genomstekt kött, a.k.a Förstört kött)

(insåg efter 20 minuters grävande i min Special K Redberries att de inte fanns ett enda rött bär, eller bär alls i hela kartongen) (vet inte vad jag ska ta mig till..)



Förresten så har jag idag bjudit Amanda på halva min 400kronors hemmagjorda supergoda löjromstoast. Som betalning vill jag att hennes päron betalar hennes resa till Brasilien så jag får sällskap i jul/nyår.

Ett bra kap, eller hur? För Amanda i alla fall.

03.16

Senaste dagarna (med reservation för att jag inte alls har rätt eftersom min tidsuppfattning över dygn och år totalt försvunnit i all sömn):

Dag 1: Panik, ca 8 stilnoct och ingen mat.
Dag 2: 2 nya stilnoct varje gång jag vaknade (säg 04.00, 11.00, 17.00, 23.00, 05.00), inte gå ur sängen, ingen mat.
Dag 3: Samma som dag 2. Skapligt nerdrogad tar jag mig iaf till Josse och skaffar lite serier.
Dag 4: Well. Stilnoct + lite serier.
Dag 5: Pappa åker hem tidigt från thailand, får mig på något under ur sängen ända till bilen. Svimmar av näringsbrist i duschen + får i mig lite mat (som jag sedan fick ur mig lika snabbt igen).
Dag 6: Får i mig ännu lite mer mat, orkar faktiskt stå upp mer än 5 minuter.
Dag 7: Lite mat i Cloetta Center, se matchen med Emelie (4-2 till oss mot Timrå, wihow) och sedan hem.
Snetändning i huvudet och fick hit Amanda att plugga en bit på en lördagkväll. Snetändning i Norrlänningens huvud som kommer hit med öl, cider och vin och är stupfull.
1h senare ska hon hem igen av någon konstig anledning, efter 15 min förstår hon åt vilket håll hon bor. Efter 10 min har hon tagit sig till slutet på min (100meter långa) gata. 2 min senare halvt bär jag och Amanda hem henne, hon lämnade ölen hos mig (tackar för det nu!) men lyckas istället slå mig med vindunken rätt i ansiktet. Inväntar blåtiran förväntansfullt. 45 min senare har vi fått hem henne hela den långa 700 meter det är hem till henne (antar att du somnade på din dörrmatta dumunge?) och sedan kom man inte längre än hit. Till ölen, till tankarna, till mer stilnoct.

Imorgon ska jag ut till hästarna igen för första gången, på ja så många dagar det nu gått, som tydligen skrämmer livet ur alla som ska ta in de från hagen och står på bakbenen och sliter sig och skenar runt. De som inte ens sträcker grimskaftet när jag tar de? Får väl se imorgon, ska ta in de själv. Kan bli en upplevelse i sig..

Förvänta er totalt värdelösa, "fail-laddade", ointressanta och gnälla inlägg det närmsta livet. Känner mig inte mer pepp på något än vad Half Ton Teen är på att äta sallad varje dag och springa marathon.

grr

Ta lianen till kneget.

http://snailhunterz.blogg.se/

ljuspunkten

Min plutthund gör mig alltid glad.
Och nu ser hon ut som en svanslös alien här. Men jag lovar, hon är söt egentligen..


same old, same old..

En vanlig söndagkväll:
  • Mat i mängder.
  • Godis i mängder.
  • Tv/dator stirrande tills man får fyrkantiga ögon.
  • Lägga sig i sängen om hopp efter ett mirakel.
  • Spela lite spel på mobilen efter 2h när man inser att miraklet inte kommer.
  • Ge upp, vända och vrida och bli stressad av att det bara inte går att sova.
  • Stirra avundsjukt på hunden som snarkar som 34 karlar på kuddarna bredvid.
  • Kliva ut sängen.
  • Sätta sig vid tv/dator, igen.
  • Få spänningshuvudvärk.
  • Bli gnällig och på förjävligt humör.
  • Har man tur kanske man kan klämma fram lite tårar när man inser att man sover i snitt 2h per natt.
  • Överväger självmord.
  • Alternativet till självmord är att tröstäta (vanligtvis hamnar jag på detta alternativ, vanligtvis).
Och hur ser era söndagar ut?

veckans lyckokänsla

Åh, man svävar på moln när allting fungerar som det ska i ridningen!
I onsdags red jag för Sissi Lilja, privat. Sätter mer press och får nya mål för varje gång och sist kom vi verkligen över tröskeln för att få honom att släppa så pass i vänster att han gör en hyffsad vänster sluta. Genom att jobba i galopp och samla i hörnet, ut ur hörnet mot mitten rida sluta i galopp, när man når mitten, X, så flyttar man på medellinjen rakt mot domaren i öppna istället och sedan ut i samma varv igen på en 10m volt och börja om. På bara 20 minuter fattade han vad det handlade om i onsdags och sedan gick det helt okey i traven också i vänstervarv.
Idag var första gången jag red dressyr på riktigt sedan då och gjorde lite samma övningar och poff så fattade han direkt och gjorde ännu ett snäppet bättre vänster sluta i trav. Det bara klickar för oss ibland (; Om man bara alltid kunde få den känslan. Införskaffandet av kandar är planerat att göras denna månad. Sedan är det bara börja öva inför Division 1 i dressy i vår. LA:6.. Spännande kan jag lova!

Imorgon ska jag hjälpa Petra att hoppa Pilgrim igen, alltid lika skojigt! Roligt att hjälpa när Petra fattar vad jag menar på 5 minuter och man ser resultat på Pigges hoppning och markarbete direkt. 2 "lektioner" har jag hjälpt till och båda gångerna har det klickat rejält för de också. Får se hur det går imorgon för de (;

Nu laddar vi upp för en glad söndagskväll. Stark räk"coctail" till förrätt, fläskfilé med pepparsås och pommes. Sedan chips med dipp och godis och allt annat gott jag införskaffat. + 4 flaskor julmust, lite vaniljcola och massor redbull som jag INTE ska dricka av på kvällen. Gäller att hålla fingrarna i styr..


Blev en vinst på denna ritt, LB:2 söderköping (:

gnäll

EFter match bokstavligen tvingade Josse och jag in oss hos Amanda, kom därifrån först nu. Tog bara 5 minuter innan hon slutade sura över våldsgästningen (; Ynkligt!

Har så otroligt ont i benen och främst höger knä. Belastningshälta. Ett ridpass och sedan gå 500 meter lite senare på kvällen och jag tror knät ska gå i bitar. Halvvägs till och från Amanda (bor ca 500m bort) så har jag funderat på att vända hem och gråta flera gånger. Har väl varit så någon vecka nu, ännu en anledning till att bara ligga hemma och vara trött hela dagarna.

Pizzan har pga. min trötthet fått vila 2 dagar i rad, tills idag. En 40 minuter efter att jag suttit upp på honom på utebanan får jag återigen ångra att jag inte tvingade mig själv att rida igår trots dödlig trötthet igår. Kan ju inte säga att jag är piggare efter 40 minuter idag på Pizzan än vad jag var igår när jag inte steg ur sängen på hela dagen..
Sen att han är så otroligt ambitiös och lydig är en sak, men energi är det inte brist på ens efter 3 timmar ridning utan 1 månads vila på den där hästen. Med andra ord har jag suttit skapligt löst i sadeln idag. Varje gång man kommer ut på en raksträcka så ökar tempot konstigt nog av sig själv, fort. När man sedan ska ta tag i honom för att inte skena så ska han hitta något att att göra, vad sägs om ett språng på 3m långt och 1m högt varje gång man passerar ena sidan? Och om man sätter honom på plats? Ja då får du en häst som fattar galopp varje gång du släpper efter på tygeln efter halten. Leder till följande: galoppfattning, halt, galoppfattning, halt om vart annat.
Skritta är för komplicerat när han inte fått utlopp för din enegri på 2 dagar. För övrigt så jobbade han väldigt fint därimellan, om man nu måste tänka positivt men egentligen borde jag träna på min "läxa" sen senaste dressyrträningen.. Äh! (;

Nighty night sleep tight, don't let the bedbugs bite!

LHC - LHF , 6 - 2

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
Inga fler kommentarer..


weekend

Fortfarande inte sovit en sekund men nu minsan åker sömnpillrerna fram!

Imorgon är det match. 16.00 LHC - LHF i Cloetta Center, då är Norrlänningen hitbjuden att se när hennes favoritlag får stryk i min fina TV soffa. Mat och prat (och slagsmål, haha)!

Mycket att göra, ingen tid. Köpa sladdar, rida, sova, vakna, handla mat - allt bör vara klart till 15.30. Därefter så är det ju faktiskt förhoppningsvis dags för operation "fullt ös, lördagskuvös" igen (;

Första dagen "hingstarna" gick i samma hage, D och V - buspojkar sedan första stund!



shit will always be shit, shit the same

Har inga idéer om hur bloggens design ska se ut. Vad är jag? Vem är jag? Om man ser mig som 2-3 färger och former menar jag, vem är jag då..?

Idag har jag lyckats med så mycket viktiga saker.
Jag har.. Inte sovit en sekund, inte sovit sen heller, suttit vid TVn, legat i sängen och filosoferat om livet, skrikit lite av frustration, inte orkat ta mig till stallet, gnällt tills morsan hämtade ut nya sömnpiller.

En betydelsefull fredag, med andra ord.

LOAD OF SHIT

Yes indeed, här kommer min blogg - load of shit. And it's loaded with shit!

Vilken beslutsångest över namnet jag har haft. Självklart ville den jag tänkte först ("screw it") inte fungera. Alternativet till detta namn var "full of crap". Vilket jag tänker ta patent på, ifall att jag ångrar mig (;

Ska göra något åt hur bloggen ser ut nu.. Så det var allt för idag, har ni saknat mig?