bakis? NÄ

Gammal, jag vet men ooooh så bra!
Man måste kolla allt! (:

 

 


Hopp-torsdag!

När jag väl skulle kunnat somna (runt 11.30 på dagen) så kände jag ingen mening med det, hoppas det kan betyda att jag får sova i natt istället?

Kom till stallet relativt tidigt. Skulle hinna hoppa båda pollarna innan träningarna började (:

Lilla D tog det bra, var lite dum i början och blev lite stark någon gång. Vilket han fick känna på i en rejäl rivning. Därfter räddade han oss i en OMÖJLIG situation, förstår inte hur det gick till.
Kom på kort sväng på ett räcke på 1,15m. Han funderar på att lägga in ett extrasprång men verkar tänka för länge (?) och inser att han nästan kraschar i hindret. Då MITT i ett galoppsprång när han precis skulle sätta ned framhovarna mitt i hindret så hoppar han rätt upp och skjuter ifrån med bakbenen istället för att sätta ned framhovarna? Tog oss över med marginal så det räckte och blev över. Förstår inte hur det gick till.. Eller att jag satt kvar.
Avslutade med en liten bana upp till 1,20m och han var superfin då.
Typisk jag-hoppar-bättre-ju-högre-det-är-häst.

Mitt mellan hästarna så skulle Petra och Pilgrim hoppa lite också, mer än nöjd av deras insats (: (http://petrajohansson1.blogspot.com/)

Där efter Pizzos tur. Han insåg direkt att det var hoppning på schemat så vi krånglade inte så mycket utan bara fick upp värmen lite innan vi började hoppa. Tog ett minilitet plank med fet kråksprång över, han är ju rädd för plank - "ju bastantare ju mer att slå i därför springer jag fort över de så att jag slipper vara nära det i onödan" är hans tanke.
Tog och gick till ett litet räcke och travhoppade några varv istället, fortsatte i galopp också. Jätteduktig. Drog bara iväg en enda gång, alla andra gånger lyssnade han på förhållningen. Okey, visst han öker farten lite innan även när han lyssnar på förhållningen men det har jag inget emot när han är så pass lugn efteråt.
Tog även en 5,5a i trav och en kombination oxer-1språng-oxer i trav och nöjde oss sedan. Hinderhöjd är som mest ca 90cm (räcke, oxrar ut).

Har några små små filmsnuttar, lägger upp de bästa av de. Petra som filmade med sin mobil = inte direkt HQ. Men "man fattar galoppen". Hehe.. Bättre än inget (:

Lovar att filma ordentligt någon gång så man verkligen ser hur duktig kan blivit (:

Gilla här i sista filmen att jag säger "ajajajajaj AJ , BRA!"

Hehe, min axel tyckte inte det var så populärt med vänstersväng nämligen. Den är totalt svullen, öm och rörelsehindrad just nu, "by the way".


Natten till ära..

.. så får ni två inlägg.

BARA för att jag måste påpeka hur underskattad ögonbrynspennan är!!!!
För att demonstrera har jag sminkat halva ansiktet (eller för att jag var uttråkad) och andra halvan inget.

- Halvan till vänster är alltså foundation, läppenna + läppstift, ögonskugga, ögonbrynspenna, kajal (fransarna satte jag dit i photoshop för att jag inte orkar tvätta bort allt så noga senare). Behöver dock plocka ögonbrynen men hittar ingen pincett så formen är väl inte i världsklass på det ikväll. Råkade också spilla lite för ljus ögonskugga under så jag får som en "ring" på bilden, ignorera detta (;
- Halvan till höger är 0/nada/zero/inget på.

Påminn mig själv att köpa flytande eyeliner, är så så så snyggt. Effekten kajal aldrig kan ge. (bild 2 syns bäst på ögat ni ser som höger.. gammal bild)

 


Natten är bäst för diskussioner..

..har hunnit med mycket sådant ikväll. Om SD, djurrättsaktivister, Asiens fucked up syn på djur och människor osv osv osv. Och har just med Amanda kommit till, tada!: sjukvården.

När man efter att ha suttit X antal timmar i väntrummet och blir hemskickad med rekommendationen att ta en Panodil även när man har feber, smärtor så man skriker, pissar, hostar och spyr blod osv. så kommer vi fram till detta:

jNFR! säger (02:47):
Har jag inte lärt dig ett skit? Enda sättet att komma före i kön är att
1. ta ambulansen
2. bli buren in där du överdriver allt och hyperventilerar och fakegråter/skriker av smärta.
3. RIDOLYCKAAAAA !!!!!

AMANDA                           säger (02:48):
hahah
ska ha det i åtanke
ja, är det ridolycka då jävlar får man minsann komma in

jNFR! säger (02:48):
haha ja, har aldrig behövt vänta då
Dock bukar jag kombinera 2 och 3an
alternativt gå direkt till 1an
för säkerhets skull

AMANDA                           säger (02:49):
hahahaha
dagens sjukvård alltså
måste vara på samma skådespelerinivå som en oscars-nominerad för att ens få hjälp

AMANDA                           säger (02:55):
vore ju ngt
lär ju få sitta ännu längre för ngn tant med fastnad tampong får gå före

FILM från tävlingen

Film sen i lördags på både 1 och 1,10m. Lilla D.
I Andra klassen blev han, som syns, för stark och river 3an. Kom för fort in för att han skulle hinna upp när han klev av så nära, han får skylla sig själv som drog och inte lyssnade på min förhållning. Vilket han gjorde genom hela klassen.


Med varning för extremt långt inlägg om vad jag fick veta i Gävle.

Igår var jag en snabbis i Gävle, för er som missat det. Motorväg hela vägen om man åker via Sthlm, gick på lite över 3h upp. 3 + 15 kanske. Insåg att den "lilla hålan" var större än vi trott, i alla fall i befolkning. Över 90k inv.!
Hittade inte en enda restaurang som INTE vad gulingmat, bara sushi och kina och thai överallt. Tog en affärslunch på något kinaställe som såg rätt mysigt ut, dock så var nog maten bättre för de som åt den vanliga billiga lunchen istället för vår dyra lunch á la snålt om mat och inte ens såsen hade någon smak..

Vidare till snubben vi skulle träffa, jag är för lat och behöver rita för att kunna förklara exakt allt skit av vad han förklarade för mig ang. sömnproblemen osv, och vad gällande hypnosen så är det bara skitsnack att det fungerar så som på TV, även enligt killen vi träffade. Det är så "enkelt" att vårt undermedvetna reagerar innan vårt medvetna, endast i 0,36 sekunder innan och det är det man vill åt att ändra på. Inte att den reagerar, utan hur och på vad - genom "hypnos" att prata med det undermedvetna och röra runt lite där, som i pappas fall gjordes när det gällde hans fobi.

Enkelt sagt så behöver jag först lära mig att andas som man ska, jag är totalt okapabel att andas som en vanlig människa för tillfället. Sedan flera år. Med magen. När jag andas in dras magen in istället för ut och fylls med luft, mina andetag blir alltså 1,5-2 andetag på varje 1 andetag en normal person tar. Jag andas för kort och för högt upp. Pappa har också haft de här problemen (ja, jag och pappa är exakt lika på alla sätt) och han kände då samma sak som jag: att vingar man sig själv att andas rätt så känns det som om man kvävs både i in och utandningen och får någon slagts lugn panik att man inte ska hinna med nästa andetag. Pappa fick öva i flera år för att detr ska fungera, så det är väl bara att jag börjar. Dör jag så slutade jag andas för att jag försökte andas.

Detta + massor andra faktorer om hjärnan och nervsystemet som inte kan förklaras i endast ord i en blogg, där både pappa och jag kan använda hjärnan till 834 saker samtidigt och därför inte låter hjärnan gå ned i sin svacka för att gå upp igen, vilket den SKA göra efter 2h för att fungera bra som den ska. Istället för att den går den banan som den är menat att gå sedan 5000 år sedan så låter vi den gå och stöta relativt högt upp hela tiden. Det gör det omöjligt för hjärnan (+ i mitt fall kroppen också) att slappna av så pass att den faktiskt vilar, även när jag försöker sova.
Brukar få kommentaren att jag alltid verkar vara uppe i högvarv. Och det stämmer väl enligt det här, eran hjärna får vila när ni fokuserar er på endast en sak. När jag fokuserar mig på endast en sak så kan jag samtidigt tänka på 4 andra saker, titta på både tv och datorn och lyssna och prata uder tiden. Vilket jag gör, och inte kan stoppa.

Rätt kul när han gav den stora fina förklaringen på detta (betydligt bättre än min, haha) och jag samtidigt satt och nynnade på en låt vi hört i bilen + tittade på byggarbetarna samtidigt som jag pillade med mobilen och lyssnade på honom. Smack in my face med förklaringen.

Hjärnan vilar och arbetar nämligen när man fokuserar på bara en sak, som en bok (TV är jobbigare för hjärnan). Hjärnan ska göra detta efter 2h för att fungera som den borde, = sluta stressa. (därav fikapaus på jobb, sedan lunch, sedan ficka, sedan slut osv)
Jag och pappa klarar inte av det här tankar och annat går alltid åt alla håll. Ni som gick högstadiet med mig vet att jag alltid satt och trummade med fingrarna när jag jobbade, vilket är ett typiskt exempel på detta..

RIDNINGEN däremot är det enda tillfälle min hjärna går ned i svackan. Jag KAN inte tänka på annat medans jag rider, jag måste ha kroppskontroll, jag måste ha koll på hästens form och ben och rygg och att den sätter benen rätt i den där öppnan och att jag vänder vid rätt bokstav = jag håller mig upptagen och tänker på massa saker, så mycket saker att jag inte behöver tänka efter på det. Och då tyckte jag att jag fortfarande tänkte på så mycket saker så hjärnan borde vara uppe och "stöta", men sålänge man fokuserar på en och samma sak och inte tänker på anra saker som inte hör till. så är det tydligen samma sak som att fokusera på bara en bok. Men i mitt fall bättre, för min kropp får röra sig också.
Jag har lite svårt att sitta still.

Mycket mycket text, antagligen inte ens något någon förstår utan att jag ritar upp allt han gjorde ändå. Men jag gav det ett försök.
I natt sov jag hyffsat, var dags för det nu igen efter många nätter med mycket lite sömn. Hade drömmar om att min syster åt upp allt godis jag hade gömt som var mitt, hade hon som tur inte gjort. Och nu ska jag "plugga" dressyrprogram.

LA:6 var betydligt mer samlat än jag trodde:
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_236/ImageVaultHandler.aspx
http://www.stallbacken.webbland.se/dressyr/program/LA605.html

kan inte låta bli

How I met your mother är oslagbart.


brööööl

Och så var helgen nästan över.

I torsdags hoppade jag båda pluttarna, P hoppades hemma innan Larsaträningen började (ska passa på och göra det varje torsdag när man slipper bygga själv). Han gick PERFEKT! Okey, detaljer det där med att om jag travar in i 5,5m kombinationen så går han på 0,5 språng och att han tar lite fart innan hindrena. Men det gör nästan inget, han är relativt lugn efter i alla fall vilket är viktigast. Ska be mor filma någon gång snart, för er som såg honom i början så vänta er en chock! (; In a good way!!!!
Lilla D hoppade jag sedan för Siri, han har ju tappat en hel del muskler men hoppade fint ändå. Tog bara något lite större inför tävlingen som var igår, kanske 1,20 oxer ut ur kombination och det var inga problem. Kändes fin!

Lördag var tävlingen som sagt. Igår vill säga.. Första gången avd. A för lilla D och jag är absolut nöjd med insatsen. 1 meter gick vi 0 + 0 fel, (A:0/A:0). Satsade inte på någon snabb omhoppning i och med att det var första avd. A.
1,10 meter gick på 4 fel i grundomgången. Nu visste han vad som gällde när vi kom in i ridhuset och bestämde sig för att gå i omhoppningshastighet direkt varesig jag ville eller ej (rätt svar: ej). Kom därför på en linje fel på oxern när han drog iväg och rev. Hoppade fint gjorde han i alla fall, tänkte att han skulle stå emot på vattenmattan och red som om det kunde hända, han stod inte emot något alls så reslutatet av min ridning blev ett jättehopp över det hindret.
Hoppas på att filmerna på båda rundorna dyker upp snart (:

Kvällen spenderades med alkoholintag tillsammans med syster och Josse mfl. Kul att se Josse, inte träffat henne sedan mitten av december annars!

Idag red vi ut i skogen. Jag + P, mamma + D, Petra + Pigge och Lotta + Chopin. P skötte sig nästan hela tiden, förutom när vi tog skogsstigen och han inte fick gå först vilket resulterade i ofrivillig galopp + bocksprång. Alltid kul när lillkillen är glad istället för stressad, men därefter fick han gå först för att slippa tävla. (;

Jag har världens bästa hästar!

Förutom att Pizzans dyra fina täcke fick åka i soptunnan idag. Vi har anklagat Daikin för att tugga sönder allting, men idag finns det minsan ögonvittnen på att Pizzo själv också är boven i dramat när det gäller trasigt täcke. Han hjälpte i alla fall till, den saken är säker..

Nu ska jag studera dressyrprogram. LB:2, LB:3, LA:3, LA:6.
Imorgon är det Gävle som gäller, hypnotiseras av sömnspecialist, kanske. Blir spännande, mer spännande än den 40 mil långa bilresan dit. Vi ska tydligen köra fort som vinden hem efteråt för att hinna se LHC - Modo.
Onsdag ska P få inviga sitt kandar!
Lördag är det ryttargalan!
Söndag är det omgång 1 i dressyr KM, rider klasserna LB:2 och LA:3 (KM klass).

Jag vill ha godis, hjälp mig? Någon?

Som vanligt..

.. så vaknar jag och kan inte somna om. Vaknade 1. 3h sömn. Yaaay..

Ska se en bra film som går på TV nu.
Pizzo gick underbart på träningen idag och vi bestämde att jag ska starta KM ändå (LA:3 och LA:6). Är ändå de klasserna jag ska rida nu i vår om jag ska vara med i Division 1 laget (LA:6).
Imorgon är det Daikin som ska till Siri och hoppträna inför tävlingen nu på lördag, 1m och 1,10m avd. A. Hoppas han inte är tung i handen, är han inte det så lär det gå bra (:

Kom att tänka på att jag tappat bort mitt röda läppstift, jag ÄLSKAR röda läppar men har aldrig chans att använda det. I stallet? Nej. Hemma? Nej. Fest? Möjligtvis, blir dock ofta kladdigt och jobbigt att hålla snyggt efter ett par drinkar (och nej det har inte med små söta pojkar att göra).

De två sista är nu med något rätt okey läppglans jag hittade. Tjockt, sitter bra och är rätt mörkröd färg. Första bilden är äldre med underbara läppstiftet. Knallrött <3


rekord

Fick mig 14h ( av vad jag minns..) oavbruten sömn. Ingen kommentar, för bra helt enkelt.


Musmatta? Det heter väl trosskydd?!

Hallåhallå!

Glömde skriva igår att Pizzo äntligen släppte efter till 100% i sin svåra sida, UNDERBART! Han fick ta i ordentligt, inte ofta han blir svettig men lite blöt blev han allt (; Så kan tänka mig att han hade träningsvärk idag, blev en relativt kort men intensiv dressyrgenomgång för att se om det bara var en tillfällighet att han släppte efter igår. Men han var helt jämn i handen redan från början, på 3-4 varv hade han släppt igenom den svåra sidan och efter ett tag så var han även lätt i handen och klev på med sånt sving mamma aldrig sett han ha förut (: Känns SÅ bra! Imorgon är det Sissi Lilja, då får jag visa upp vad duktig plutten blivit.

Lilla D (aka. Daikin) gick även han fint igår även om han behövde lite tillsägelser ibland, idag blev en kort och intensiv ridtur även för honom och han var lätt och fin i handen, precis vad jag försökt att få honom. Man märker hur mycket muskler han tappat för när han börjar jobba bra i galoppen så flåsar han verkligen som en idiot!

Sov inget inatt, drog ut på äventyr istället och sedan inväntade jag stalldags. Petra hämtade mig runt 12.30 och så hjälpte jag henne att hoppa sin häst, gick bra men han hade inte mycket ork efter sin vintervila. Därefter tog jag hand om mina hästar, åkte hem, åt nyss middag och nu ska jag försöka mig på att sova. Skulle inte sitta fel! (!!)
Blev mycket hästsnack nu, men det är ju också allt som hänt idag och jag är för trött för att fundera på annat.

Nighty night, don't let the bedbugs bite!

YEAH

Fick mig 5h sömn, var i stallet och kämpade som en idiot, mocka 3 boxar, medicinerade 1 häst och red 2, på minsta möjliga tid. Stressade hem, stressade mig fin.
Gick på LHC matchen med Oscar som jag hade lovat bjuda med mig i logen, 7 - 4! Trevligt (:

Imorgon ska jag först hjälpa Petra att hoppa sin Piggelinhäst, sedan rida mina egna hästar och mocka och roa mig för fullt där ute.. Efter det hoppas jag att jag är så så trött att jag precis orkar äta massor och sedan kan sova en hel natt. Tyvärr brukar det jag önskar inte inträffa, "but let's give it the old college try, shall we?"

Är sjukt hungrig men orkar inte försöka mig på att laga mat utan att bränna ned köket, går åt för mycket tänkande och för många brandvarnare. Så jag käkar kex. Mättande för den som inte hunnit äta på hela dagen..


GRATTIS

Grattis mormor 84 år idag! (:
Dit och fira och äta tårta, sedan stallet. Kram!


GER UPP

Blir helt galen och förbannad på de här jävla sömnproblemen jag har. Då menar jag galen, vaknade kl 2 i natt igen (även om jag hade tur och somnade runt 21 tiden !!!! (: ..på en lördag.. ): !) och höll på att gråta av ilska att ännu en gång vakna mitt i natten och inte kunna somna om.
Dessutom äter jag så dåligt när jag inte sover, jag som äntligen gick upp i vikt när jag var i Brasilien och det lär väl rinna av mig direkt nu igen. Fantastiskt.. Vägde 44 när jag åkte och 47,1 direkt när jag kom hem och nu 45,9. Hm.

Väntar på att mamma ska göra klart det hon måste så vi kan åka och handla mat. Jag ÄLSKAR att åka och handla mat med mamma! Hon skriver inköpslista, jag fyller på med 100% mer saker som jag gillar (t.ex. "gott som Jennifer kan småäta" brukar stå på listan, med just de orden eftersom jag inte vet vad exakt jag vill småäta). Väl i affären så impuls- och sugenshoppar jag allt jag ser som faller mig i smaken.
Även i en mataffär gäller regeln "KAN behövas" när man shoppar. Ni vet när man rensar ut garderoben och ska slänga saker man inte använder och kommer till ett plagg man aldrig har användning för men gillar så så mycket ändå? Man KAN ju behöva det där som ser så gott ut där på hyllan som absolut inte passar till något och som har en smak man aldrig får "sug" efter, KAN ju hända att man blir biten av en radioaktiv spindel och blir sugen på sånt akut och inte har tid att åka och handla då.

Det kan faktiskt inträffa.

lördag

Blev 7 nätter med snitt 2h sömn per natt, därefter sov jag en hel natt och nu har jag inte sovit alls igen. Kanske blir 7 till helvetesnätter?

Lite efter 9 hämade Jenny, Bitta och Jocke mig och så fick jag se deras (Jennys) nya häst! Väldigt fin, ett bra kap. Fick också prova litegrann och tycker hästen behöver mycket arbete men kommer bli så så fin!

Nu ska jag käka onlinepizza.se innan jag tar hand om mina egna pollar, eventuellt blir det jag och syster som drar på bio och krogen ikväll också. Vi får se! (:

SOVIT! (!!)

Igår satte jag Daikin på plats och travhoppade Pizzo lite, superduktiga båda två. Speciellt galen-Pizzan var nog fin i 80-90% av sprången.
Han är så krävande att ALLT ska vara perfekt. Ha honom väl genomjobbad mellan varje språng, lägga honom lugn men stadig mot hindret, vara beredd att LUGNT styra bort från hindret om han börjar spänna sig (fungerar endast om man lyckas vara så lugn och känna i tid så att man kan lura honom att tanken redan från början var att vända bort), hålla stadigt omslut med benen och stadigt i munnen, vänta ut honom och se hur långt man kommer innan han tar fart/om han alls tar fart, sitta kvar när han hoppar 1m över krysset på 30cm, landa och ha samma benslut och stöd i tyglarna, absolut inte glappa med tygeln och absolut inte ta i tygeln bara hålla stödet så att han känner att man finns där.
Vänta efter hindret och om man gjort allting rätt så galopperar han lugnt i låg form efter 2 språng, har man gjort fel så är det bara låta honom springa vidare lite innan man får jobba 5min i nedsutten trav tills han tror det inte gäller hoppning längre. Och sedan börja om.

Och igår tog han det så pass bra att han tyckte det var roligt mesta tiden och tog sig tid att bralla lite efter hindrerna i början (; Då är jag lycklig!

Sedan blev det bums hem och käka lite lite, somnade i soffan vid 20 kanske, vaknade upp vid 00 och pysslade med datorn/TVn till halv 2, sedan sov jag i min säng och vaknade bara 3-4 gånger på hela natten fram tills nu 12 på dagen! Är fortfarande inte utvilad, ska nog försöka sussa lite till (: Äntligen sömn!

Med andra ord händer det inget speciellt för tillfället, har gått från att missbruka näsdukar till att missbruka morfinbaserad hostmedicin istället.

varning för äcklig bild

Hörde ett bra uttryck på TVn nyss, någon snubbe i Ultimate Fighter som sa "Fåglar måste ned till marken för att dricka" eller liknande. Betydande att hur stor/känd/duktig/dylikt man än är så måste man ändå vara ödmjuk, något sånt. Ja, ni fattar.

Aja, skitsamma. Ikväll gnäller vi om sömnen igen. Låt se..
Fre/lör natt sov jag 3h.
Lör/sön natt sov jag 0h.
Sön/mån natt sov jag 5h.
Mån/tis natt sov jag 0h.
Tis/ons natt sov jag 4h på dagen.
Nu inatt sov jag mellan 23 och 01 och kan inte somna om.

Förutom att det tär på mig fysiskt och psykiskt så blir man ju helt jävla galen, man SKA sova för att slippa tänka dygnet runt och för att slippa vara uttråkad de där timmarna om inte annat. Man ska väl sova av andra anledningar med men, hehe.

Fick dessutom, som rätt så ofta, någon allergisk (?) reaktion efter stallet, får utslag och "pluppar" över hela benen som kliar så mycket så det gör ont. Så jag har kliat sönder benen, och då menar jag sönder. Får "blåmärken" efter där jag kliat som mest på låren, ser ut som jag blivit våldtagen. Och då varken skämtar eller överdriver jag. SUCKS!


GNÄLL GNÄLL GNÄLL GNÄLL GNÄLL GNÄLL GNÄLL GNÄLL GNÄLL

oh really?

Två favoriter!






(http://www.explosm.net/comics/1655/ - för fler in där och tryck "random")

Kära Dagbok

Jag överlevde ridturen med viss ansträngning, Pizzo var stenhård i munnen och ville inte alls någoting annat än att springa i början. Efter någon halvtimma var vi däremot stadiga i formen och relativt lätta i handen. Blev riktigt bra mot slutet vissa stunder (:
Imorgon är det Sissi Lilja träning för första gången denna säsong. Ska rida ensam varannan vecka och med Emelie Thörnvall de andra, kommer bli superbra! Hon är mer i min nivå än de unghäst/annat som jag red med innan. Och att rida varannan vecka ensam är värt pengarna!

Tänkte antingen ta ett bad eller kura ner mig i soffan nu och tina upp efter stallet-timmarna. Sedan ska jag, hur många sömnpiller det än krävs, SOVA för en gångs skull! I natt var jag ju ute på äventyr istället när jag inte kunde somna, ajabaja..

Life is like a Dick, when it's hard, fuck it !
.

howdy

Tanken var ju att komma hem, inte göra ett skit och vila upp sig efter resan. Men eftersom jag blir sjukare hela tiden så blir jag inte direkt utvilad..

Veckans mysterium är nog hur halva min datorsladd kan ha försvunnit. Ni vet delen från klumpen mitt på sladden som går vidare in i väggen som man kan dela på laptops? Jag lämnade datorn på ett ställe när jag reste, hittade den på exakt samma ställe (mormor och Lennart bor i vårt hus när vi varit borta för att ta hand om hunden). Allt förutom just den halvan av sladden. Och i och med att den satt fast när vi åkte måste alltså någon ha tagit loss den sladden från både väggen och andra sidan.. Och lagt någonstans. Varför nu någon skulle göra så. Och vart de nu har lagt den. Har letat överallt.. Går ju inte använda datorn utan laddare, snor syrrans när hon inte är hemma just nu.

Oväntade mormorskills att ha bort en halv sladd.

Eller så har vi haft inbrott.

WOOOOOOOOOOOOW!

HAR NI SETT?

VET NI VAD??

DET ÄR SNÖ ÖVERALLT HÄR JUUUUU!!!


hiiiiiiiiiiiiiiiihi

Jag fryser.

x2000, igen

Inget vettigt att dela med mig av, bara att jag överlevt så långt som till Malmö, t o m satt mig på x2000 och passerat Lund nu! GREAT!

Sovit totalt 4h på de senaste 60. Och rest, och är sjuk. Så ikväll tar jag emot priset som linköpings mest slitna kvinna.

I övrigt så är vi sjuka hela högen. Sitter med jackor över och runt hela mig, skakar som ett asplöv. Feber, snorig, hes och halsont. Så när jag är täpp i näsan som nu så måste jag andas genom munnen = jag spänner käkarna på något konstit sätt som vanligt = spänningshuvudvärk också.

Gnäll och snor från tjej som snart är hemma!


Inviger..

.. sista dagen här med en "nyårs blogglista". Av ren anledning att jag är sjukt uttråkad. I natt blir det inget sova av, om 4h ska jag och mor gå 1,5-2 timmars morgonpromenad på stranden.
Därefter har vi jättelunch här hemma i huset för hela "stora familjen". Vill säga jag, mor, far, Ludvig, Marlene, Carlos, Sandra, Harry, Hanna, dumma-jävla-gå-och-dö-Richard (i detta fallet är det okey att svära, kära barn). Blir säkert otroligt trevligt,
Varesig folk vill gå hem eller inte så ska jag ned till stranden efter lunchen och bada och ta en adjö-strand-drink. Följt av middag någonstans, och en tripp ned på stranden om vi hinner efter det innann taxin taxar oss till flygplatsen.

Och sedan bär det av hem igen. Fortfarande TAP och SJ vi åker med, så vi får ännu en gång be till gud att vi kommer hem levande.

Okey, här kommer "min" lista. Och för er som har brottom någonstans så bjuder jag på någon bild i slutet av inlägget så att ni inte kikade in förjäves.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte till båten i Turkiet, istället för Kroatien för första gången!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Har aldrig haft nyårslöften i hela mitt liv så, nej.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Emilia och Adell fick en riktigt liten sötnos vid namn Olivia <3

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Ninnie. Stod väl inte direkt nära de senare åren men tidigare. Min gammelfaster <3 RIP

5. Vilka länder besökte du?
Öhm, i år blev det nog bara Turkiet och Brasilien (uppenbarligen). Sålänge vi inte räknar mellanlandningarna i Danmark och Portugal.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Är det nu man ska klistra in en hel önskelista på 37 sidor?

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
1 maj. Då vi hämtade "lilla D"!

8. Vad var din största framgång 2009?
Hästarna helt klart, nyfunna vänner och att jag överhuvudtaget överlevt skiten.

9. Största misstaget?
Inga kommentarer.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag är väl alltid sjuk och skadad tycker jag? Gått på kryckor hit och dit.

11. Bästa köpet?
Lilla D, aka Daikin!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Det undrar jag med. Mina pengar bara försvinner.. Men om man räknar med päronens sponsring så är det väl hästarna, som alltid.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Absolut! (:

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Ingen särskild skulle jag säga!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer ledsen.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Varit starkare psykiskt, orkat plugga. Inte direkt något jag VALT att inte ha gjort, menmen.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Bråkat med folk..

18. Hur tillbringade du julen 2009?
Om vi tänker den 24e så satt jag här i Brasilien och bråkade med mor och far. Här firar man den 25e, och då var jag på stor jul-lunch hos Ludvig och Marlene! Därefter stranden.

19. Blev du kär under 2009?
Det var jag redan.

20. Favorittidning?
Tidning? Får ingen tidning.. Och nyheter finns ju på ínternet.

21. Favoritprogram på TV?
Är inget vidare duktig på att följa serier och annat, så får väl säga "allt som roat mig".

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar? Hm nej.

23. Bästa boken du läste i år?
Jag har nog faktiskt inte läst någon bok i år?

24. Största musikaliska upptäckten?
Ingen aning! Så mycket nytt, så mycket bra!

25. Något du önskade dig och fick?
Yes, systemkamera i födelsedagspresent!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Inga materiella ting!

27. Årets bästa film?
Har för svårt för att bestämma mig..

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Vaknade med min dåvarande pojkvän, åt tårta i trädgården, fick paket och levde vidare som vilken dag som helst.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kunde haft kvar min pojkvän.

30. Vad fick dig att må bra?
Hästar, hundar, familj och dåvarande pojkvän.



Me talking to my dad.


Jag ser måttligt road ut när mor: "jennifer leeeee då, jag ska ju ta kort!!"
Nä, jag vill inte le!


hörru tove

Tove önskade sig bilder på fin strand (check!) mig drickandes en caipirinha (kommer nu) och bilder på huset som kommer någon gång när jag kommit hem till i så fall, tar sån jävla tid att ladda upp bilder och huset är rätt stort..


något onykter men står fortfarande

AMANDA säger (02:44):
nu har du varit borta FÖÖR länge saknar t o m ditt fina projekt väcka-amanda, haha



Okey, för att förklara så är "projektet" som jag och Josse startat att skicka 30tal sms på raken ("lägg till mottagare": amanda X 30 ggr), Josse skickade dessutom hennes hatlåt som mms en vacker morgon. Saknar man att bli väckt av oavbrutet sms inflödde på 30-60 sms + sin hatsång så.. Vet ni? DÅ ÄR DET ILLA!


Okey, iom att det är så mycket bakgrund syns man knappt. Menmen!
Från vänster: gatubar, jag (blek, men gills inte för de andra är brasilianare + mamma som blir brun bara hon TÄNKER på sol), "banditen", "banditen"'s son, mamma..


SHOS!


skadeglädje

Har ren skadeglädje att ni sitter där hemma med -23 grader i Linköping. Om ni är intresserade så är solen på väg ned här nu, vilkt ger oss +28,5 grader. nanana!

Idag vaknade jag av att massagekvinnan stod utanför dörren, så direkt från sovrumet lägga dig på massags"sängen" och få helkroppsmassage i 1 timma. Inte illa, vill gärna bli väckt så varje dag!
Köpt 6 filmer på stranden, druckit några öl och drinkar.

Och det vi häpnas mest över: Mamma fick med mig på bild på stranden, även när jag springer. INTE ILLA!


man fick väl ställa upp på en bild då..


hahaha älskar den här bilden, jag ser såååå dum ut!


mina ben ser amputerade ut, haha!


SÖKES: sovmöjligheter!

För att inte tråka ut er till samma nivå som jag ligger på: Inget nytt under solen som är värt att veta här borta.

Ointressanta saker för er som slår ihjäl tid:

 - höll tidigare på att trampa på en kackerlacka. I panik fick mor istället hämta min dryck i kylskåpet där nere, nu sover hon och jag är mer törstig. Sätter inte min fot där nere igen, inte innan jag är 110% säker på att det är fritt fram.
 - jag har bränt mig på magen. Endast röd och varm, ingen smärta. Bara tillräckligt irriterande för att man inte ska glömma bort det, ni vet.
 - mina hörlurar jag köpte nya var totalt värdelösa och jag vägrar att ens försöka använda de, passar ju inte ens i öronen! Obekvämt, sitter inte, stenhårda, dåligt ljud. Soptunnan next!
 - har invigt mina senaste skor, de med fin klack/platå, på en restaurang. Väl där var jag supersnygg i min outfit (kortkorta svarta jeansshorts med relativt hög midja och min Kat von Dee tee, och skorna såklart), och åt och åt och åt. Och spydde. Det var det där med att äta sig BEHAGLIGT mätt ja, inte jag-tror-jag-dör-OCH-sprängs mätt.. Får jobba på det.
 - försökte igår stoppa i kontakten i ett kontaktuttag i mitt rum så jag kunde ha datorn där. Låt säga att våra kontakter är för breda för deras hål om man inte plockar isär skiten. Låt säga att våld löser allt. Låt också säga att ni ska vara glada att jag överlevde elchocken. Amen.
 - har i uttråkning nyligen suttit 20 minuter och gungat hängmatta, visslandes/nynnandes på "vad du är söt min kära lilla ponny" melodin. Här trodde jag man var lättroad, men efter 20 minuter skulle jag hellre tra livet av mig äön gunga kvar, förstå som 5åring när mag kan gunga så dag ut och dag in och det är lika roande. AVUNDSJUK!
 - precis som förra året så kom jag på att roa mig med datorns inbyggda cam, roligt i 20 minuter också, om man är riktigt lättroad som jag.

Såhär roligt hade jag ungefär:


Min vackra sida.


Slängkyss to Sweden!


Jag kanske ser dum ut men har ingen specialeffekt på denna.


2010!

Gott nytt år på alla (:

Lägger in lite snabba bilder på alla 4 (!!) par skor jag köpt här än så länge! Någon nyårsbild också..


Jag såg ut såhär på nyår, nästan. Håret är fortfarande blött och jag gör någon konstig min..? Bredvid mig är Carlos, en brasilians vän!

Är alltid fyrverkerier på en stor båt/pråm ute i vattnet i "viken" här vid 12slaget nyår!

Mina nya skor !!!! :D :D :D


Inköpta idag (åkte för att köpa hörlurar, råkade få med mig dessa hem)


De blåa! Utan blixt blev de inte så blåa som de är, och nu har jag benet böjt framåt = inte snyggt på bild.
Men man ser modellen iaf?


Skorna jag hade på nyår! LÖÖÖV them


De är snyggare på! MUMS


Vita fin-skor!


Ser också bättre ut på, även om den här bilden suger..
Aja, det var nya inköpen, nyårsklänningen också nyinköpt här.
Dåliga bilder, men nu har ni lite hum i alla fall.


Dags för öl, howdy!