TRÅKIG TORSDAG

Dagens frisyr: Hästsvans.


Dagens kläder: Rosarutiga flanellpjamasbyxor, vaaaaarm tröja.


Dagens händelse: Såg mina fina hästar?


Dagens planer: Nu när jag äntligen är "ledig" hela dagen eftersom hästarna har fått nya skor så.. Plugga? Sova? Vara social?


Dagens saknad: Irish Shadow. Som alla dagar.


Dagens dummaste: HAVET av vatten in till hagen, trodde is/slasket skulle hålla - drunknade.


Dagens sjuka: Svider i ögonen, oförklarliga blåmärken/bulor över hela benen.


Dagens drog: Redbull, som alla andra dagar.


Dagens roligaste: Har nog inte inträffat ännu..

Dagens favorit: Hunden (:

Dagens köp: Än så länge bara hästskor..

Dagens godis: VAR?

Dagens humör: Likgiltighet varierat med smågnällig och trött.

Dagens hiss: SOL! VÅR!?

Dagens diss: Snö/slask/vatten, kall vind, under +25, svullen mage.

Fullt upp!

Hähä, har man fullt upp och är lat med bloggen så blir det så.

Kort och gott:

Lördagen med Pizzos tävling gick skit, han drog skenrunda istället och bockade mm. (visade sig att det var sadeln som låg och tryckte så han fick ont, fixat det nu och det är som det bör nu). Slutade trots det över 60% i båda klasserna.
Som tur var dokumenterades det inte med filmer..

Söndagen, regional hoppning Daikin i LFK. 1 meter rundan var nog ful som fan (ingen film) men gav utdelning, blev en 3a placering! WIIIIIIE!
1,10 klassen så blev det en dålig sväng in till 4an och jag fick väldigt långa tyglar efter den, därefter fick vi ett missförstånd in i kombinationen och rev A. Får ta det mest på mig själv. Bröt av efter kombinationen för att få tillbaka balansen och kontrollen och ett bra sista språng. Är nöjd med rundan trots allt. Och den finns på film längre ner (:

Därefter har jag haft ut hon som kollar sadlarna. Pizzans dressyr byter vi in mot en likadan fast med vid bom, har lånat den i en vecka nu och den fungerar finfint! Hans hoppsadel byter jag in mot någon annan nu i veckan eller nästa, den var så pass trång att hon inte ens kan få ut den så mycket som det behövs. Daikins sadel behöver bara stoppas om, sedan han var ojämn i ryggen så blev trycket annorlunda så den gled åt sidan och därför har den blivit ojämn i stoppningen och den glider någon cm till vänster nu innan den stoppas om i veckan.

Sedan var det träningar, Sissi Lilja och Annette Solmell och lite egen hoppning.
I helgen var det tävling igen!

Pizzan Lokal LB:1 och LA:1. Är TOTALT missnöjd med LB:1an, inte för att Pizzan misskötte sig utan för att någon kärringjävel inte kunde hålla koll på sin hund osv så att han blev rädd och störd. Rätt många misstag tack vare det.
Räckte till 65,517 % och en 3a placering trots det.
LA:1an är jag mer nöjd med Pizzans insats med tanke på hur spänd han var eftersom det redan varit läskigt där inne, mindre nöjd med poängen. Snål domare tycker jag!
Slutade på 61,579% och även där en 3a placering.
Båda de starterna finns på film här.

LFK, 110cm. Daikin.

 

Pizzan, Väderstad. LA:1, 3a placering.

 

Pizzan, Väderstad. LB:1, 3a placering.


Hästarhästarhästar

Imorgon är det tävling. LB:2 och LA:3 med Pizzan, första start 17.45 för mig så är ingen tidig morgon, fint! Blir väl däremot hyffsad sen kväll och sedan upp tidigt söndag för tävling med Daikin, 100 och 110 i LFK.

Filmer från lite hemmahoppning med båda igår, gick väl godkänt med båda. Ett av sprången med Pizzan är det bästa någonsin, räcket i galopp.. Ni får väl titta själva!



Daikin, linje. Ca 110cm.

 

Daikin, kombination. 110cm in och 130cm ut. Kommer lite fel.

 

Pizzo, travframhoppning. Superfin.

 

Pizzo, lite mer travframhoppning..

 

Pizzo, hopp i galopp. Ca 110cm, språnget jag menar måste vara bland de bästa någonsin på honom med tanke på hastighet osv. Med lite fin brallning på slutet (:

 

Pizzo, oxer - här började han stressa lite lite. Ser ni på hastigheten, efter detta språng gick det utför..

 

Efter lite om och men och trixande fick jag honom hyffsad lugn igen och vi tog ett lite högre räcke, 120cm och han lyssnar finfint på förhållningen innan även om han hoppar med dålig rygg..


05.01

Har lyckats sova lite lite senaste nätterna, skitkasst men något. Vaknar ständigt och drömmer massor med saker, men all sömn är sömn - jag klagar inte!?

Fikat med Lousie var värt att bli rånad (ja, vad ska man annars kalla det när det kostar 200 spänn för en fika), hon åker till London igen om 2,5 vecka och under tiden hon är där planerade vi att jag och syster ska dit och shoppa och festa. Kommer bli nice!
En snabb plan var dessutom att fira min födelsedag där om L fortfarande är kvar där då, ännu mer party!
Ett måste är att ta en resa upp till Sthlm och hälsa på min älskade Kela någon helg snart.
Tävla och träna ska man hinna med också.

Hur hinner man allt?

I övrigt sitter jag endast och tycker det är hysteriskt roligt med "kom på ordet och vinn"-TVprogramet som är igång just nu, stackars liten snubbe som stått där i en 20 minuter nu och försökt övertala Sverige om att ringa in. Inte ett enda samtal har han fått, haha!
Även om det finns någon annan jävel som jag som sitter och "ser" skiten just nu och funderat på att ringa in så ångrar de sig garanterat tack vare hur han som är programledare ser ut i håret. Jag menar, come on - siste mohikanen?

Ska se om det finns något krubb jag kan hantera utan att riskera dödsfall, därefter sängen.
Ska ge mina mardrömmar mardrömmar inatt..

Take that, bitch!

Track 1

FYFAN VAD JAG HATAR ATT TA BILDER PÅ MIG SJÄLV!
Tack för fåfängs-fjortis-stämplandet av mig själv? Jag som tycker att borsta håret är en bedrift att orka med..
Men vad gör man inte för Tove.. Ja vad gör man inte för Tove?

Fika på stan med Louise min kusin nu, nice! Bra tag sedan man träffa henne.
Sedan stallet, som alltid.





Smell ya'll later dude!

Tvingad att blogga av Tove..

Tove tycker jag bloggar för lite, och för lite bilder/filmer osv, och borde bry mig om att fixa bloggen.. Men det känns ju inte så viktigt att göra den snygg när allt jag skriver är trams och hästsaker någon gång i veckan just nu?

Meeeeen i riktig bloggtjejs-anda á la "jag satsar på en mille läsare om dagen endast genom att skriva hur förjävlig jag är och vad jag gör om dagarna", så tänkte jag dra ännu ett sådant ointressant inlägg: "Vad som hänt i detalj med en bild på mig nu".

Here I go..

Lördag var som sagt en trevlig fest hos Petra-plutten. Kom inte riktigt hela vägen hem därifrån, inte mig emot, man sover ju underbart med sällskap! (Har jag berättat om min idé med att sätta ut kontaktannonser om personlig nattebjörn så att man alltid har någon som håller om när man ska sussa?)
Startade alltså söndagen med att vakna "hos främmande" - utan att kunna andas. Vacker med sprayat hår i en äckelklump i nacken och med världens förkyldning så tog jag mig hem, utan jacka.
Hade bestämt fått för mig att jag glömde den redan hos Petra men dumförklarade mig väl istället med att åka hem utan fast den fanns där jag åkte från.. I could care less!

Hemkommen var man pigg som ett litet troll som hittat löss hos grannen och dundrade på med partymusik och mat i hela-laget-runt-stil. Ingen baksmälla här inte!
Det bar av till stallet, lillgubben P skulle gå dressyrpass för Annette Solmell - gick helt underbart!
Svävade hem som på moln, satte mig i soffan och insåg hur omöjligt håret kommer vara att trassla ut. Beslutade mig för att inte ens försöka. Det är mer än okey att se skit ut en dagen-efter-söndag, det bevisade jag redan när jag vaknade. (Förlåt om man skrämde livet ut sovpartnern genom att se ut som en söndertuggad uggla på morgonen där)
Spenderade resten av söndagen till min vardagliga syssla - hetsätning, aka tröstätning.

Sov några timmar, sedan tog mig några timmar att först med en utredningsborste få håret någorlunda kontrollerat. Sedan vanlig borste, sedan hårtvätt, sedan 24liter balsam och sedan lämna hårinpackning i - som fortfarande sitter i. Värt att veta är att hjälmen knappt gick på på söndagen där då håret fick stå hur det ville..
Mor och jag skjutsade far min till flyget, glidaren åker till Brasilien i 2 veckor nu. Vi ska tydligen sälja 2 tomter där och då passar han på att ta semester samtidigt, tack för att du frågade om man ville följa med förresten. Sol hade ju absolut suttit fel nu..
Stallet, P gick underbart och mamma red D.
Kommer hem, Oscar och syster sitter och grubblar i soffan. Vi ser film, skrattar och allt därmellan.
Fortsätter, en film till.
Mat..
Mat..
Mat..
Mat.

Nu sitter jag och käka flingor direkt ur paketet, mjukisbyxor och BH (varmt med mer på när man har laptopen i knät i några timmar samtidigt som man FLITIGT äter). Känner mig gravid, magen är svullen och står rätt ut, förstår hur oemotståndlig man måste vara nu.

Hm, ja. Önskar att man kunde säga att man är engagerad i inlägget. Men jag tror jag satsar på att vara så tråkig som möjligt idag istället, känner som om det ligger närmare till hands.



Mycket coolare kan man ju inte bli en måndagsnatt.
Och som ni ser står håret fortfarande åt alla möjliga håll och kanter..
TOVE: Happy now, eh?

Fyndig klämkäck rubrik

I onsdags invigde Pizzan och jag kandaret. Läskigt att få på sig tyckte lillkillen, men efter +/- 10 minuter så gick det riktigt bra att rida på det! Jag hr däremot för små lillfingrar för att det ska vara behagligt att hålla i tyglarna så som sig bör, ska prova nästa gång att ha de på ett annat sätt. Fungerar säkert finfint!

Torsdag var det hoppning på schemat. Jag och Petra hoppade lite hemma (Pigge gjorde sin bästa insats någonsin) och Daikin tyckte det var skitroligt, märks att han kommit igång med kondis och muskler mer nu för nu drog han bara järnet på 5,5språng där det skulle vara 7. Gick hyffsat ändå, ska fråga Siri nästa gång jag hoppar för henne vilket bett hon tycket vi ska ha och sätta på hans andra träns. Tänkte att något liiite skarpare bett kanske kan fungera att ha endast när man hoppar. Jag är ju inte mycket för skarpa bett egentligen så i får väl se. Tog några språng upp mot 1,30m och när han väl lyssnar och ligger bra så går det skitfint och lätt.
Pizzan gjorde en finfin insats när vi hoppade efter att jag var klar med D, Han tycker ju det är så så roligt så jag tog bara några få hinder lite lätt och sedan höjde vi upp ett räcke upp till och med 1,20m och det är löjligt så lätt han har för sig att hoppa. Jag känner inte att han tar i det minsta när han klipper 1,20 räcket och dessutom är 20-25cm över det. Han landar och jag gick in på en volt i hörnet så studsar han runt runt och småbockar som en idiot flera varv (:

Igår, lördag, var det Petras 25års fest. Maskeradparty i Hollywood stil, riktigt kul (: Så snodde en bild från Jimmys face. Marilyn Monroe och Lady Gaga! Tack för kvällen Petra, och alla andra också!


Ass-posen såklart!

where the freaks all come around, where they go hardcore

Idag har varit en toppendag.

Som en dröm där man springer över en äng i sommaren och fjärliarna fladdrar vackert och man hittar vilda hallon.
Som när man lyckas med något man aldrig brukar klara av.
Som när man hör en partylåt man älskar spelas när man är ute, och man hoppar upp och skinkorna skakar vare sig man vill eller inte.
Som när man skrattar så man gråter i sitt bästa sällskap.

/Tjej som just lärt sig tvärtomspråket. Eller i detta fall INTE lärt sig det - om jag nu ska vara tvärtom, eller inte ska vara tvärtom?