Alla mina bästa sidor?

Är bara tvungen att visa alla mina fina sidor .. (;

Alla bilder tagna med olika caminställningar bara, taget 0500 och dödstrött.



Orginalbild

 

Mig som smurf!

 

Ledsen och.. Täckt i blod?

 

Hähähä, skräckfilms-jag.

 

Glatt sommarbarn? :P

 

Black/White.


Sitsstudie!

Igår tog jag och Pizzan en tur ut på slingan, och så så duktig som han var!
Tröttnade på att han kastade sig för minst blomma som hade annourlunda färg (okey, lila kanske är en läskig färg - men när man rider runt ett BLÅTT fält och han kastar sig så fort edt blir lite lilla blommor mitt i? Tönt!) och bestämde mig för att rida igenom all läskig växtlighet. Då minsan gick det bra, och efter det kunde jag galoppera fram och tillbaka utmed ena sidan av fältet utan problem.
Visst han ligger på och vill springa fort fort fort, men med lite övertalning så gick det tydligen lika bra att göra det i någorlunda arbetsgalopp med superfin bakbensaktivitet, ihop med kroppen och fin i formen. Fram mot slutet lade jag ned honom i en låg avgalopperingsform och läg honom rulla så lite långsammare och det fungerade bra även det.
Travökningar är superkul tycker han, så kul att han när jag tänkte trava av bestämde sig för att göra sig riktigt snygg i formen och sedan köra på som bara den av egen vilja. Den travökningen platsade nästan i OS kan jag ju säga. Får som sagt bara hoppas på att "dressyrsadeln" jag provar på tisdag passar, och sedan jobba fram såna fina när JAG vill det också (;

Idag red vi lite på utebanan igen, tyckte inte han gick fram ordentligt först men samtidigt så var han fin i form och bakben. Lille killen kan ju faktiskt få träningsvärk av att hitta dom där fina musklerna som börjar sätta sig över rumpan nu.
Avslutade med några skutt; superfin på krysset, lite mer fart mot hindret på 60cm räcket men lugn efter, lugn och fin mot 90cm räcket med lite mer fart efter - dagens "resultat". Är over all nöjd! Han var aldrig stressad, att han får lite fart är att han tar i. Tror att efter barreringen i Holland så är han så rädd för att slå i att han hellre känner att han hoppar på fart och säkert klarar det, än att provar hoppa på styrka och riskerar att nudda bommen.


Daikin red mor igår igen, på utebanan - gick igenom lite A.S grejer och hon sa att det gick bra.
Idag red jag Daiko och han var superfin i dressyren först, verkligen lätt i hand och lätt reglerbar. Avslutade med några skutt på en oxer inför träningen för Siri på onsdag, han hoppade fint som bara den men jag hade svårt att få bra avstånd trots den bra galoppen. Kanske är att han inte hoppat på ett tag?
Avsultade med 120-125cm i bakkant och då blev det lättare att komma rätt, dock svårare att sitta kvar. Han skjuter verkligen rygg så mycket att jag tappar allting, rena turen att jag landar i sadeln med fötterna i stigbyglarna när han tar skutt på 140 med optimal ryggverksamhet. Och det trots att jag är så noga med att trampa ned ordentligt nu för tiden vid hinder.

På tisdag ska jag be mamma eller Petra filma båda hästarna i dressyren, och Petra filma Daikin när jag hoppar på onsdag.


Har gjort en liten sitsstudie på mig i dressyr på Pizzan.
Första bilden är från Bjärka Säby i juni -09 (vår första placering :D - 2:a i LA:1).
Andra bilden är som tidigare nämnt från när han hade ont i ryggen, nu i juni.
Skillnaden? Hans steg och ryggverksamhet, och som följd: min sits.
Förutom det var det tydligt här hur han säknt ryggen på nyaste bilden - ont i ryggen.

Så nu blir det fokus fokus fokus på det! Ska försöka få bra bilder på Daiko och min sits i hoppningen med.


Update, again!

Igår var det träning för Annette Solmell igen, red Pizzan och mamma red Daiko.
Nästa gång (tisdag) ska jag rida Daikin för A.S igen, länge sedan sist. (: Behöver nog en liten småkoll med henne då och då på Daikin med och sedan får mamma rida gångerna emellan eftersom hon behöver det mest.

Tillbaka till gårdagen då; jag önskar så så att jag hade någon som kunde filma. Ska be mamma försöka på tisdag med förvarning om att det kanske endast blir sand och svans med på film, plus att jag måste hitta något som kan konvertera den där konstiga filen den kameran filmar i.
Pizzan går superfint. Fick beröm för att han är så markant mycket mer ihop i kroppen redan från start nu för tiden. Och det är han, han börjar med 20-30cm mer genomtramp med bakbenen redan vid framskrittningen. Så ja, det är en stor skillnad på "nu och då".
Han har börjat sparka lite i högergaloppen nu, den som varit det lättare varvet känns nu som det svårare. Förr var han fin i höger och tippade inåt i vänster, med bra spårning och ridning så är han nu nästan rak direkt i vänster även om han böjer sig lättare i höger, däremot som följd har han börjat trycka sig utåt i högergaloppen och varje volt blir betydligt större än den borde - om man inte petar in honom på rätt spår igen och är övertydlig med bogen, vilket i vissa fall idag ledde till rejält höga sparkar.
Denna gång är jag osäker på varför - för att vi kommer åt honom så jävla bra? För att han har ont av sadeln? Kollade efter sadeln och tryckte och grejjade men kan inte se/känna någon specifik spänning efter sadeln. Dessutom har alla spänningarna i korset mer eller mindre försvunnit av att han gått ihop så bra, vilket det inte borde släppa om denna sadel låg dåligt med. Just nu får jag nog bara nöja mig med att han antagligen tycker det är så pass jobbigt bara. Vi får hoppas på det! (:

I övrigt gick han superfint idag, verkligen superfint. Och traven mot slutet var FANTASTISK! Däremot så är jag och A.S överrens om att det behövs en dressyrsadel på honom för att kunna få ihop honom mer ändå och för att utföra rörelser ordentligt. Sitter jag ned i hoppsadeln så räcker det med minsta studs ur sadeln (ja, han är svår att sitta på) för att han ska bli spänd och låsa sig i bakben, kors, manke och bara krypa ihop.

Tadaaaa! Som bönhörd så kommer sadeltjejen ut på tisdag med en "project-sadel" som hon kallar det. Som sagt; en dressyrsadel med hoppunderrede/hoppsadel ombyggd till dressyrsadel. Vad man nu vill kalla det. Håll alla tummar för att den ligger bra på honom, för i så fall får jag behålla den direkt! (:

Oooh, jag kanske blir med dressyrsadel på tisdag. ;D
Sedan är det bara Daikin som ska få en också (:


Jag ska försöka bli bättre med att planera min ridning per vecka igen, ha en plan. På Pizzan går det ju hyffsat eftersom bara jag rider honom, Daikin varierar det ju rätt mycket när jag rider. Kan ju ligga på 1-7 dagar /v och ofta bestäms det inte för ens samma dag - om det inte är något speciellt.

Jag ska också försöka bli bättre på lång och kortsiktiga mål, främst dem kortsiktiga. Försöka bryta ned allt i veckor och inte känna att "dessa 8934 saker vill jag ska vara bättre i slutet av månaden" utan mer en sak per vecka, man dör ju inte av att vara realistisk. (;

Ska göra ett försök till att planera kommande vecka över idag/imorgon, ha lite upplägg över varje dags ridning och ett kortsiktigt mål per häst.



I brist på annat så får ni en bild från en av träningarna jag haft för min vän Petra och hennes häst Pilgrim.
Har hjälpt Petra att hoppträna ett bra tag nu regelbundet, ridit honom själv i dressyr/markarbete när hon är borta/sjuk osv. Nu i början av nästa vecka var det tänkt att det skulle hoppas lite igen efter halvvilan han haft, och antagligen så skulle jag (för första gången faktiskt) prova hoppa honom. Har ju bara instruerat från marken i hoppningen tidigare så det kommer bli skitkul! Och ger mig en fördel till kommande lektioner, då det alltid är lättare att ge bra tips om man själv hoppat hästen, såklart.
Petra har även flyttat in hit till mig, tills hon hittar en lägenhet. Men vad kan vara bättre än att ha sin bästa vän boende i rummet bredvid? (;

Här hoppar dem 120 och fotot är taget i början av maj.


Preliminär tävlingsplanering.

Red både P och D på utebanan idag.
Pizzo är så otrolig att känna nu när han håller ihop kroppen direkt när man börjar rida, sätter under sig direkt. U gotta lööööööv it! Lite mer framåtbjudning kunde man önska, men dem har ju inte gått mycket senaste tider och sen värmen på det, klart att det är lite tungt för dom nu.
Daikin var också fin när jag började trava fram, och superfin i högergaloppen. Svarade super, både att galoppera nästintill på stället till att ta för sig - i en bärig form med bra bakben. Vänstergaloppen är hans största svaghet och därför också 1000 ggr jobbigare än vanligt idag, efter lite raceande så gick han på lite bättre och blev helt okey-fin mot slutet även där, gjorde dock inga jättesamlingar i det varvet. Han hade ganska dåligt med framåtbjudning, men sen så är han ju den sortens häst som lättare blir påverkad av värme och vila. Nöjd med honom ändå!

Nu är det däremot dags att börja rida lite hårdare igen, nu ska vi bli fit for fight för tävlingar igen. En liten preliminär tävlingsplanering fick jag till..
Den är väldigt väldigt preliminär, beror lite på hur det går, vilka som passar bäst i övrig planering, och med Pizzan och dressyrsadel, utlandsresor, osv osv osv..

Hoppningar, Daikin:

25/7 - Kinda 1,05 + 1,10
7/8 - Tollstad 1,15 + 1,20
(Turkiet 12 - 19 augusti)
Ev. 22/8 - NYRK 1,10 + 1,20
Eller
29/8 - Finspång 1,10 + 1,20
Ev. 4-5/9 - Åby - ingen prop.
19/9 - Brokind 1,10 + 1,20 (inomhus?!!!)
2/10 - Åtvidaberg 1,15 + 1,20
Dåligt med proppar sen.
Förutom detta så vill jag även att Daikin startar någon dressyr, någon/några LB:2 helst.


Dressyr, Pizzan - om han har sadel, eller kanske tidigare om jag får sadel tidigare (förhoppningsvis).

12/9 - Boxholm LB:2 + LA:4
18/9 - Söderköping LA:4 + MSV C:2 (DM)
10/10 - Eksjöorten LB:3 + LA:3
6/11 - Mjölby LA:1 + LA:3
21/11 - Örebro LA:4 + LA:6
Dåligt med proppar.
Förutom detta så ska han går några CR-hoppningar (70-100 iaf?), kanske även någon lokal om allting går så lugnt och fint som jag hoppas. (:


Sen är det många hål med proppar som sagt, så kanske byts ut lite här och där (;

Tråkigt.

Tråkigt att vara hemma och vara sjuk!
Så för min egen lust skull tänkte jag köra några listor, hästar + mig. Tjollahopp!



Namn: Vesuvius II
Född: 2002
Ras: KWPN
Kön: Val
e. Olivier
u. Bella
ue. Irco Polo
Mankhöjd: ca. 163 cm
Ursprung: Holland
Färg: Fux
Tecken: Bläs + vita strumpor fram + vit kronrand hö bak
Hoppresultat: Tävlad 120 i Holland som 5åring, startad 100 med mig.
Dressyrresultat: Aldrig startat tidigare, med mig tävlad LA:6. Placeringar och vinster t o m LA:1.
Högst hoppat hinder: 125 med mig, annat vet jag inte.
Hur är den i dressyren: Med mycket träning och i den takt han utvecklas så verkar inte MVS-klasser vara alls omöjligt nästa år. Tittig och spänner sig lätt, blir väldigt fin varje pass - bara en fråga om hur lång tid som krävs.
Hur är den i hoppning: Förr alltid stressad, rädd - skenade. Nu pigg och sällan stressad efter mycket arbete, supersnabb i benen och superfin teknik (plus för bakbenen). Allt handlar om kontrollen..
Hur är den att rida ut på: Pigg och glad, minst sagt. Larvar sig för småsaker annars bara trevlig, enligt mig iaf.
Hur är den i stallet: Som en hund! För mig lätthanterad, stressar lättare upp sig med andra. Alltid på sin vakt.
Hur är den på tävling: Supercool på marken, alert och glad. Tittig, framåt och kan bli lite väl framåt..
Sadel: Har just nu ingen passande dressyrsadel (ska ju specialbeställa en med hoppunderrede), innan Knights. Hoppsadel har jag haft Farmland tills nyligen, nu Santa Cruiz.
Träns: Farmland i hoppningen, pullargrimma och 3delat bett med fasta ringar.
I dressyren vet jag inte vilket märke det är sådär på rak arm, något dyrare som hållt superbra, 3delat bett med lösa ringar. Kandar från Stübben; Electra.
Benskydd/Benlindor: Senkydd från Eskadron, vita dressyrdamasker och ett 10+ antal olika par lindor.
Avkommor: Den dagen valacker kan så! (;



Namn: Daikin van sint Paulus
Född: 2003
Ras: BWP
Kön: Val
e. Kashmir van Schuttershof
u. Orkar inte hämta passet och kolla efter (;
ue. Concorde
Mankhöjd: ca. 173-175 cm
Ursprung: Belgien
Färg: Fux
Tecken: Bläs + vita bak
Hoppresultat: Aldrig tävlad innan mig, gått 115 med bra resultat.
Dressyrresultat: Aldrig tävlad, ska snart starta.
Högst hoppat hinder: 135 med mig, annat vet jag inte.
Hur är den i dressyren: Än så länge inte riktigt utbildad, var inget att direkt se på när han köptes.. Nu är han väl redo för LB klasser och till slutet av året även någon LA:1a kanske. Stadig, inte riktigt förstått allting än med ökningar och skänkelvikning osv, men mycket bättre och jobbar vidare (:
Hur är den i hoppning: FIN! Stor häst men världens hopphjärta, älskar det och gör det i alla lägen (förutom på gräs som han är livrädd för) om han så ska hoppa stillastående genom en mur. Håller samma takt, dock inte musklad nog att orka hålla sig utan väldigt mycket jobb = blir lättlång, förr i alla fall. Hoppar med superfin teknik (med plus för ryggen).
Hur är den att rida ut på: Superfin, så fin så man lätt glömmer att han inte gjort så mycket i sitt liv så ibland glömmer man att även han kan vara lite tittig. (:
Hur är den i stallet: Suger på allting! Lämnar man något inom räckhåll så har han det i munnen sen (eller nergrävd i boxen..) och bara suger på den. Kelgris annars!
Hur är den på tävling: Precis som jag vill ha honom. Uppmärksam och intresserad, lagom på tårna och gör alltid sitt bästa. Växer några cm och tar för sig lite mer av sig själv. Tummen upp!
Sadel: Ska köpa en dressyrsadel för första gången inom någon månad. Har en Farmland hoppsadel till honom nu.
Träns: Ingen aning om vilka märken det är på dem, 3delat bet med lösa ringar.
Benskydd/Benlindor: Senskydd från Eskadron, boots bak vid hoppning.
Avkommor: Den dagen valacker kan så! (;


ALLMÄNT...
Namn: Jennifer Sofia Wressle
Piercingar: Bara hål i öronen, 1 i varje ;P
Tatueringar: Har mina planer.. Hemligt (;
Längd: 167 cm.
Skostorlek: Beror på skorna, mellan 36-38.
Hårfärg: Blond med kastanjebruna slingor.
Är du kär i någon: Näääää..
Önskar du att du bodde någon annanstans: Annan stad ja, eller eventuellt bara att byta ut 99,9% av alla som bor här. Men jag gillar vårt hus, läget, omgivningen, stallet osv.
Tänker du på självmord: Nej, möjligtvis lite på skämt nu när jag inte får äta ;P
Tycker andra att du är attraktiv: You tell me?
Vilket shampoo använder du: schwarzkopf.
Vilken parfym använder du: Ingen just nu, annars Puma Flowing.
Vad är du rädd för: Att göra folk jag älskar besvikna, att misslyckas med det viktigaste i livet, fötter, disktrasor och att sitta fast.
Gillar du att tvätta: Vet knappt hur man gör?
Gillar du Berg-och-Dalbana: Absolut :D


SENASTE...

Film du hyrde: Avatar.
Film du köpte: Foyle's war.
Låten du lyssnade på: Wavin' Flag.
Låten du hade på hjärnan: Waka Waka This Time For Africa.
Låten du laddade ner: Öhm.. Spotify?
Personen du ringde: Martin.
TV program du tittade på: Jerry Springer.
Personen du tänkte på: Hemligt (;


FAVORIT...

Mat: Kan inte välja. Men det skulle inte sitta fint med en fet löjromstoast, en fet T-benstek med pommes, lite sushi och sedan småätningssaker + onyttigheter just nu. Gärna allt på samma gång..
Låt: Kan inte bestämma mig..
Sak att göra: Skratta, äta, rida, snooza?
Sport: Ridsport, ishockey, fotboll och MMA.
Dryck: Redbull, öl.
Kläder: Stor t-shirt och några hotpantsshorts.
Film: Omöjligt att bestämma sig! Finns för mycket bra :D
Bil: Hm.. Samma som ovan.


ANTAL...

Gånger du varit kär: Kanske 4? Max.
Gånger ditt hjärta brustit: 1.
Hjärtan brustit på grund av dej: Det vetifan..
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Ett par gånger.
Ärr du har på kroppen: Väldigt många. Har en förmåga att slå mig.. ):


SENASTE...

Bok du läste: Är nog fortfarande A Long Way Down.. :P
Personen du fick mail av: Mig själv.
Personen du fick brev av: Banken.
Personen du fick sms av: Syster! :D
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Idag, t o m!


ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Gnytt i sängen, snytt vid matbordet, gnytt i soffan.
Var det kul: Om jag gillar onödig smärta i flera veckor? Nej!!!!
Hur tidigt stiger du upp: Allt från 04-16?
Gillar du att slåss: Hähä, busslåss/jävlas - absolut. Annars så GILLAR jag det väl inte, ibland blir det bara så?
Vad ska du göra ikväll: Klia myggbett!!!!! ):

Är du seriös: Nästan alltid, men oftast på ett oseriöst sätt!
Vad är du allergisk mot: Gräspollen, laktos?
Var har du ont: Magen, läppen, revbenen/lungorna, benen, ryggen, nacken, huvudet.
Använder du hårspray: Någon gång i månaden kanske..?
Kan du stå på händer: Naä, men jag kan ju alltid försöka om jag får betalt.
Favorit serie: HIMYM, Skins, 2½men, SATC, Cougar Town .. Kanske några fler?


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Massor utav båda :D
Gillar du ketchup: Nä, bara på korv om någon tvingar mig att äta korv.
Är du glad nu: Likgiltig, drar väl mot ledsen och irriterad.
Var du glad igår: Inte det minsta!
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja.
Vad dansar du till: Allting som får mig på det humöret :D
Stockholm är: Vackert, stressigt och dyrt.
Göteborg är: Långt borta och jag minns inget mer än deras flygplats och Liseberg.
Kan du sjunga: Ja, alla håller bara inte med mig..
Mer värt än guld: Ovillkorlig kärlek, familjen.
Spaghetti eller makaroner: Enligt mig så är "platt-spaghetti" = Pasta och inte spaghetti, så jag får väl säga makaroner.
Ett land jag helst vill besöka: Australien, England. I övrigt massor länder jag har varit i men oftast bara sett i några timmar..
Ska bli skoj: Att kunna äta igen, att ta studenten och körkort, att förhoppningsvis träffa folk jag saknar, att Petra åker med till Turkiet, att rida och utvecklas på olika sätt hela livet (:

Sparar till: Sparar inte, slösar!
Väntar på: Petra!
Pålägg som gäller: Käkar aldrig mackor.
Dagens dryck: Öl.


Alltid något!

Som ni antagligen märkt så gjorde jag någonting utav designen, absolut inte vad jag har tänkt att det ska vara egentligen. Men den idén får jag ta tag i när jag har ork och lust. Det ser i alla fall bättre ut än bara en vit ruta.
Och i och med att jag nästintill bara skriver om hästarna här så får det bli bilder på dom snuttarna, såklart (;

Nytt under solen är väl att jag är skitsjuk. Inte kunnat käka på 10 dygn nu - någon form av muterad maginfluensa? Ingen verkar veta, eftersom man inte brukar vara sjuk såhär länge i sånt. För bättre har det inte blivit. Och alla dom där kilona som jag har kämpat för att få tillbaka rasar ju självklart rakt av mig. Väger nog en 4kg mindre nu och är tillbaka under 45kg igen. FYFAN!
Jag som ÄLSKAR mat, jag som inte klarar mig 2h utan mat! Jag som jämt äter, och som blir skakig i benen av allt som betyder mindre krubb - klarar inte av att rida! 3 ggr på 1v har jag ridit nu..

Gällande hästarna är det inte mycket nytt, dom verkar rätt tillfreds med att inte ridas varje dag utan få stå i stallet på eftermiddagarna och ta igen sig från timmarna ute i solen. Red för Anette Solmell igår och fyfan vad fint han gick mot slutet. Imponerad!

Och alla ni som klagar på värmen: Fuck ya'll! Jag älskar det!

What's new and what's not

Helluuuu! Jag är dåligpå uppdatering och dålig på bildern, men här har ni - t o m en bild i slutet ;P

I måndags så kollade equiterapeuten på Pizzan igen då, och det var väldigt tydligt vad och varför problemen var. Spänningarna i manken han haft från början var nästan helt borta - antagligen för att jag bara red i hoppsadeln sista 9 dagarna innan hon kollade honom = inget som trycker. Superkul! Däremot hade han en rejäl spänning uppe i korset, vilket jag visste.
Och vilket vi fick bekräftat beror på dressyrsadeln som legat och klämt på manken. Klämmer den på manken så kryper han ihop och går inget bra med bak utan spänner sig hellre. Han svarar så fint på behandlingen så allt i korset försvinner på endast en behandling, för att det inte ska komma tillbaka så är det enkelt: använd inga sadlar som inte ligger helt perfekt, jobba igenom honom ordentligt och strecha honom varje dag. Och det fungerar verkligen!

Redettpar varv på slingan igår, mest i trav. Och han gjorde ökningar som han aldrig gjort förr, han fick galoppera lite lite - gjorde det lugnt och i en låg "av-galopperings-form". När jag skrittade hem sen trampade han över i skritten mer än någonsin förut. Så härlig känsla att det släpper! (:

I tisdags var även hon ute och kollade sadlarna, provade en ny dressyrsadel som borde passa honom men icke. Han är för känslig, har för runda bogar och frös direkt. Han är en häst som är kort i kroppen men plöstligt kändes han längre än en färja att sitta på och ingen framåtbjudning, han t o m sparkade när jag lade till skänkeln i vänstervarvet - redan i skritt!
Så vi la på min hoppsadel vi vet ligger bra (med mindre ilägg nu i när han släppt ut manken massor! :D ), och så blev han sitt gamla jag igen - framåtbjudningen fanns, han sökte sig nedåt i en låg form direkt på långa tyglar, sparkade inte för skänkeln och trampade över 10 cm mer bara av bytet av sadel. Tydligare blir det ju inte: ingen dressyrsadel fungerar på honom.
Lösningen blir att specialbeställa från ett "projekt" där dom alltså tar en hoppsadels underrede och sätter en dressyrkåpa på. Då blir trycket samma som i en hoppsadel = längre bak än i dressyren, han får sin bogfrihet och jag kan rida dressyr ändå (; Dock lär det ta minst 3v innan den sadeln kan finnas att få..
Och dock fick jag stryka mig från dagens tävlingar, klart jag kunde frösökt i hoppsadel men det känns bara onödigt. Får korta lädren rätt rejält i den för att kuna sitta alls och när jag gör det så måste jag fokusera på att sitta så jag hnner inte med att rida tillräcligt bra. Gör jag nte det blir han ofokuserad och kastar sig för spöken, blir spänd när jag studsar efter avbrott från galoppen osv. = onödigt att starta.

Igår var jag med Daikin hos Siri Swärd och hoppade, han gick superfin och hon var mer än nöjd med hans utveckling. Att han har mer styrka ger honom mer rätta, såklart, och han verkligen hoppar upp sig, är noga med frambenen, ryggen och bakbenen. Allt gick superbra, kunde hålla samma rytm hela vägen på vilken höjd vi än hoppade, behövde knappt taxera alls längre utan det sköter sig ju, som det ska, av sig själv när man har bra rytm och bra bakbensstyrka i galoppen. Avslutade med en lite knöligare bana med svåra svängar på 110-125 cm och det känns så himla lätt!
Siri tyckte också, mitt förslag dock, att det kunde vara en idé nu när juli är en rätt tävlingstorkad månad, att kanske åka med hnom till grannstallet på en av deras CR-hoppningar och starta en 120. Och att sedan när det är tävlingar i början av augusti där kanske rida 115+120 äveb om 120 var en ackumulator, då banorna oftast är mindre tekniska i en sån 120 så kan det vara en bra start. Behöver ju inte alls rida för vinst (:

Däremot kraschade vi i ett hindret, han frös mitt i språngetoch brakade rätt igenom en stor 120oxar = han skallade mig. Tryckte upp hakan underifrån och rätt upp. Så just nu kan jag inte tugga (direkt efter inte ens prata eller svälja, så framsteg!), sträckte nog något i käkfästet, nacken och ryggen. Gjorde rätt ont, ja. Men skam den som ger sig! (:

Sitter ute vid poolkanten här på min trädgård och solar nu med en redbull och en svettande hund bredvid mig, så får nog vara färdigskrivet nu. Vindstilla + 27 grader tror jag, och tangenterna BRÄNNS! :P


Pizzo den senaste tävlingen, när han ballade ut av sadeltryck:
(syns tydligt på andra bilder att han är lång och låg oh tne som han brukar vara, mend enna bild är rätt maskerande på det sättet, lite ser man att han har lägre rygg än vanligt och mer öppen i halsen..)