Lite mer tävlingsplaneringar..

Lite fler tävlingar jag funderar på.. Väntar på prop. på en del som annars låter intressanta som inte står med här.

Daikin, hoppning:

2/4 - 100 och 110 i Kinda (med Disa och Ida som sällskap), lokal inne.
eller
4/4 -
110 och 110 i Vikbolandet, regional inne. Det som gör att jag funderar på Kinda istället är att första 110 startar 0900 och andra 1300 = lång dag, lång tid mellan.

2/5 - 110 och 115 i Nykyrka, regional ute.

23/5 - Norrköping (NFK) regional ute. Funderar på att starta antingen 110 och 115, eller 115 och sedan 120 klassen som endast är bed. A med samma bana som 115.


Pizzan, dressyr:

24/4 - Skärlunda regional, ingen prop.

8-9/5 -
Vikbolandet lokal/regional. ÅF-dressyrCup. (klasser: lör B2, A3, A6, MSVB2. Sön B3, A4, MSVC2, MSVB3)

it's a hard thing faking a smile, while you're falling apart inside

Hallå i stugan!

Startade dagen med att korkskruvslocka håret, by no reason at all, och FYFAN vad mycket hår jag har (välkommen till björnligan hälsade Amanda)!!!! Har tagit mig 40 min att komma från ena örat och frammåt bara..

Tips dessutom: Håret blir typ hälften så långt som vanligt och gör det helst inte INNAN du ska åka och rida (även om det bara är 1/6del av huvudet som du hunnit göra innan du åker ut).

Ni får ursäkta nyvakenhet + 2 nätter med samma smink på bilderna. Ser inte direkt fräsch ut just nu (;
Och resultatet ska inte vara mega skruvar, ska dra ut de lite och fixa till sen..Men man måste börja någonstans.



Lill-lördag!

Dagens..
ÄLSKAR: den som uppfann laptop, nu kan man ju skita och plugga/msn/facebook/spotify/annat viktigt - samtidigt!
Redbulls 473ml burkar - de tar ju liksom aldrig slut!!!! :D

HATAR: Vattentornet är blått och kallt igen, vill ha rött - love is in the air liksom!

Ska vara en duktig bloggare och skriva EXAKT vad i minsta detalj vad som hänt mig idag..

  • Startade dagen med att svettas som en gris. Fråga mig inte varför.
  • Råkade sparka hunden i huvudet i ett desperat försök att ta av mig täcket. Skuldkänslor!!!!
  • Tog fram boken och uppdraget för att plugga, skrattade mig själv rakt i ansiktet och startade facebook och msn istället.
  • Tog hunden på promenad, avslutade det hela med att simma/hoppa genom 1,20m djup snö i ca 40m. Ej frivilligt.
  • Försökte mig på matlagning, slutade med vaniljsås som lunch. Inga fler kommentarer.
  • Såg slutet på 4 filmer, som jag alla hade sett förut.
  • Red Daikin.
  • Frös.
  • Satte mig och långsket med KillBill soundtracket på Spotify, och självklart Facebook i högsta hugg.
  • Tvättade händerna innan jag skrev detta.

Nu väntar dagens första fasta föda, sedan PARTY.
När jag är full som ett jävla svin och lösbrösten sitter på ryggen så tänkte jag ta mig hem och PLUGGA.

Helt okey att vara groggluder idag tjejer, det är ju faktiskt lill-lördag....

HAIR

Var och shoppade med far och syster igår, blev en hel del fina saker (; Och ett par varma skor idag! Kollat på några klockor också och hittat 3 stycken jag väljer mellan.. Michael Kors, D&G eller DKNY. Lutar mest åt DKNY hållet faktiskt..

Annars har jag klippt mig, ingen större skillnad men mer mörka slingor osv. Syns skitdåligt på bilderna, men jag gjorde ett försök!



excuse me while I light my spliff

Lördagens tävling inställd igen, precis som förra gången för vädret.
Söndagens tävling tror jag kommer bli inställd (deras lördagstävling är det i alla fall) och blir den inte det så tänker jag ändå utnyttja mitt sjukintyg från "avsittningen" och skita i det hela.
Vad jag tycker om kyla vet vi ju alla redan.

Istället hoppar Petra/Pingu och jag/Daikin söndag hemma på Solla. Bara några få hinder. Duktig Daikin gick super idag, efter att jag varit lite förbannad för att han dummade sig i början. Som sedan gick skitbra efter ett tag, jädrans häst.. Pizzo hade tappsko fram, fick med andra ord stå.. Jädrans häst, igen!

Alltså - det finns inget att säga eller göra när det är såhär ute. Skitväder, svårt och kallt att ta sig någonstans, bara ansträngande att ens borsta håret när man ändå ser ut som en tomtenisse det börjat mögla om som tomten glömt ute i vintern.

Fredag slutade alltså med hockey- (4-2 mot Vitryssland i OS, YAAAAY) och filmkväll - ensam.
Lördag ska jag träffa Kim, söndag fika med Jesper. Sedan återgå till sängen och soffan.
Och plugget.
Måndag är det plugg igen..

Stolthetstankar i hästbabbel följt av breakdown på schemat.

I'll move to Paris, shoot some heroin, and fuck with the stars..

Hästarna gick skitfint idag båda två. Antar att jag ska vara överlycklig som kommit så långt. Främst med Pizzo, och jag är stolt till en viss del - jag vet att jag har gjort ett rätt bra jobb med tanke på utgångsläget, vad folk än tycker så är jag rätt stolt över honom och min utveckling av honom.

Folk som ser honom nu har ingen aning om hur han var 1 år innan jag flyttade till Solla, så som han var då var som sagt knappt en häst. Folk som såg honom innan och ser honom nu förstår nog mer, verkar som det - all respons man fått från folk "från förr". Uppskattande att höra att man faktiskt gjort något bra av det hela lilla energi-rädlsa-paket jag köpte.

Daikin är mer lättutvecklad, men även där tycker jag att det går framåt tillräckligt för att säga att jag gör ett bra jobb mestadels av tiden. Han är inte så "lätt som han ser ut" vilket fok som ridit honom vet, mycket häst med långa bakben som gör honom framtung och stor som ett fartyg. Hoppar med världens ryggteknik och har inga problem att hoppa 1,30 för Siri med 20cm marginal så jag nästan åker av.

Han har lärt mig otroligt mycket som jag kan använda mig av på Pizzo. Det är inte det lättaste att hoppa Pizzo (eller rida alls) och att rida Daikin och lära MIG mer på honom, hur en häst SKA hoppa, inte en häst man aldrig kan lita på (litar på att han inte stannar eller försöker ha av mig nu, men inte på hastigheten och att det inte blir farligt att hoppa) eller påverka, utan hur det faktiskt ska vara. Har gjort mig till en bättre ryttare, har gjort mycket för mig och Pizzo.

Har nog mest Siri Swärd att tacka, för framstegen med båda (och för att hitta Daikin åt mig). Så duktig tjej och bra på att förklara och se hur jag ska påverka allt så att det som jag kan kämpa med hemma och få till i slutet av et pass kan hon få mig lösa till på 10 minuter. Skapligt ÖVERlycklig att jag får chansen att träna för henne som egentligen inte är tränare eller direkt tränar andra.

..Men ibland rinner verkligheten ikapp mig med alla mina problem, fyskiska problem leder till psykiska och det tar över. Ibland undrar jag varför jag fortfarande kämpar mot blodsjukdomen, alla problem den för med sig, mot underviktighet och sömnbrist och ångest och stress och spänningshuvudvärk. Varje jävla dag är det ju ändå det samma. Och skulle jag lyckas lösa de där jävla blodvärdena någon gång och faktisk räknas som någorlunda frisk så kommer jag alltid behöva kämpa för att hålla kvar värdena på rätt plats och för att inte få ångest (och absolut ingen mer panikångest).

Det tar mer på krafterna på mig än vad det ser ut och än vad jag låter folk tro/inse.
Jag hatar när folk tycker synd om mig, pratar jag om det säger jag allt hellre lättsamt och skämtar om det.
Jag hatar att känna mig svag, fysiskt och psykiskt. Och jag är en stark tjej egentligen, på båda sätten. Gnäller helst inte i onödan över riktiga saker. Jag är nog rätt så jävla bra ändå, bra tjej.

Om allting fysiskt bara löste sig så skulle jag rule the world. Eller i alla fall Linköping (som om det är en merit, men ändå?).

/ Tjej som inte riktigt bröt ihop ikväll men gav upp försöket till ett vanligt liv ett tag.
/ Tjej som tackar Amanda för att vara en grym vän som lyckas få mig på bättre tankar utan att vara en snuttigull-tjej som ska tycka synd om mig och få mig att inte känna ensam - utan bara är en grym vän som snarare egoboostar.
/ Tjej som sedan gav upp igen.
/ Tjej som ska satsa på i alla fall någon timmas sömn inatt, med lite mer hopp igen efter ett kort breakdown.

Godnatt.

with a fist in the air and a finger in their face

Känner mig helt slut. Har skrattat halva natten, kramp i mage och käkar och nära att brista i gråt. Tänker vara en duktig flicka och bara se EN film nu innan jag går och dregglar bredvid kudden.

Ska imorgon eller övermorgon ringa min handledare och be att få börja plugga på halvtid t o m mars månad. Därefter heltid igen om det går som planerat.
Bara drar ihop sig inne i bröstkorgen av prestationsångest redan nu. Håller andan..
Inget annat än MVG är godkänt. Nu kör jag på igen. Pappas flicka ska göra pappa stolt nu.

....

Oh, nu har hunden fått hicka. Ska sitta och stirra på henne en kvart.

Har skavsår på knäna.

Har alltså inget mer intressant alls att säga.

för alla awesome personer här, EJ för er pryda

Okey, tips från proffsen.
Dessa fungerar garanterat:

1. Bara dra tag i killens skjorta och säga "nu går vi", kan från säkra källor däremot säga att en biefftekt av detta kan vara att de förväntar sig lite väl kinky dominanta saker när ni väl ligger i bingen.

2. Säg som följer:
Jag: - hej, ska vi trolla?
den: - haha, vaa?
jag: - aah, vi ligger med varann, sen försvinner du.

3. Säg som följer:
Jag till snygg kille som går förbi/kommer fram: - Du, du behöver inte ens säga något - Du har redan hela inne.

För alla oss för självgoda tjejer för vårat eget bästa finns också, som min kära Mentholmusen upptäckt, sidan på facebook kallad "Kvinnor i allmänhet" med sånna fina och kloka statusuppdateringar som t.ex detta:

"Tjejer i allmänhet 2010 började helt perfekt, jag levererade dubbel-orgasm och killen gick direkt efteråt. La in en snus och somnade till Seinfeld. Det här året kan bara bli brilliant."


"Tjejer i allmänhet läser sina barndomskompisars statusuppdateringar med förakt. Ni borde skriva som det är istället! T.ex "är fortfarande en ful & korkad idiot men numera även skuldsatt & olyckligt gift"

"
Tjejer i allmänhet listar årets tre dealbreakers: 1. Bockskägg, 2. Tumring, 3. Långa gitarrnaglar. Bubblare: röra huvudet i takt till "sommaren är kort". Tjejer i allmänhet ligger hellre med djur än att behöva stå ut med ovanstående."

"Tjejer i allmänhet
vaknade tidigt. Gick hem utan att säga hejdå. Tjejer i allmänhet har glömt ett & annat H&Mörhänge i sina dagar..."


Dags för sängen, och trots detta inlägg så sover jag ensam. FRIVILLIGT.

man kan inte alltid tänka rätt innan man gör fel

Skulle kanske inte ha sabbat hela bloggen INNAN jag hade den andra i alla fall klar med bilder osv. Men skitsamma.

Dåligt med skrivande = Inget vettigt som hänt eller som rör sig i hjärnan på mig.

Uttråkad, gör då vad jag alltid gör - Äter.
Otroligt att man kan äta så mycket som jag gör och inte gå upp i vikt, 45,6 kg vägde jag imorse. Antar att det är rätt okey, verkar ligga stilla på 45-47kg nu, inte nere på 43 längre och då är det väl godkänt.

I WANT MY BOOTY BACK! ):

renovering

Jag gör om bloggen så nej, det är inte din dator som är seg och får den se ut som skit.. Idéer behöver tid och tålamod att genomföras, inte klart i natt alltså.

Annars så har jag haft en totally shitty day. Vaknade och var allmänt elak mot folk, om folk så smekte mitt ego så var det bitska fina kommentarer tillbaka. Tror nästan jag fick en kille att gråta ett tag.
Gjort nästan ingen nytta idag, dressyr med Pizzo lite och det gick helt okey. Jag orkar bara "ordentligt" ett litet tag sen säger ryggen ifrån, musklerna orkar inte när det gör så ont. Nu godis och godis och cola och mer godis.

Jag HATAR att vara såhär svag. Att vara svag av järnbrist är en sak, då kan jag på ren vilja och envishet tvinga mig att klara av vad som helst och sedan efter när jag är klar så skakar jag som ett asplöv och eventuellt svimmar, beroende på hur stor ansträning jag tvingat mig genom. Men nu när det är såhär i ryggen, gör ont och jag bara känner mig svag och det gör så ont så jag inte kan tvinga mig att klara det längre tider. Hatar det.. Känner sig otillräcklig och kan inte ens mocka mer än 3 skitar innan hela kroppen känns slut. Uäääh.

Förresten har jag fått in svaren från nya blodprovet och mitt feritinvärde har ökat (normal 9-30, december 1,2 och nu ca 4-5) men något annat värde var skit. Tror det var något som visade för hur mycket nya röda blodkroppar man producerar som nu låg på skit istället.. Jag är lite nyfiken på varför jag dessutom alltid har för mycket vita blodkroppar, som ingen har något svar på.

You can spend minutes, hours, days, weeks or even months, Over-Analizing situtation: Trying to put the pieces toghter, justifying what could've would've happend or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on.

OH! CRAP!

Måste lätta lite på hjärtat. Hjärnan kokar över av tankar på mig vareviga dag..

På söndag är det alltså Alla Hjärtans Dag.

Har lite blandade känslor för det. En del av mig (den största delen) vill bara running down the streets screaming fuck the world och klä mig i svart, sminka mig svart och hårt, lägga in arg musik i iPoden och sätta mig på stan och kasta ägg på alla kärlekspar. Och nej, inte av avundsjuka på alla som har någon de är kär i.
Den mindre delen av mig vill bara köpa så mycket Alla-Hjärtans-Dag-chockad som det finns, klä mig i något sött rött och krypa upp i soffan och gråta stilla medans jag tänker "why me..? What if..?".

Alternativet är att skaffa mig en egen date och låtsas vara ett kärleks-barn. Men något med hela den här dagen får mig att bara tycka kärlek är överskattat. Vilket det nog egentligen är i vissa tillfällen, och grovt underskattat i andra tillfället. Men jag förstår mig ändå inte på det där med dejtning, och det vore väl dumt att krossa någon liten krakes hjärta på just den dagen av alla dagar?
Haha, ondskan i mig fick det nästan som plan nu när jag väl tänkte på det.. Kanske borde bjuda ut någon av de jag verkligen avskyr i tysthet och sedan bara förstöra hela dagen för denne? Fast det vore nog under min värdighet att ens låtsas som jag gillar någon jag egentligen önskar inte fanns. Går inte, blir kortslutning i hjärnan på mig om jag försöker vara trevlig mot folk jag avskyr. Tur att man har kontrollen att inte slå de man endast ogillar, hade blivit väldigt många jobbiga situationer och oftast vinner man på att inte tappa kontrollen..

Jag ska sluta fundera på sånt trams nu.

Det finns inget bättre än djur, utan att låta som en kärring med 78 katter hemma nu.
Men deras kärlek är villkorslös, vad kan vara finare än det?

Kan förresten tillägga på mitt förra ledsama inlägg att skadorna inte slutade där.
Upptäckte ett stort sår inne i munnen där jag måste bitit mig när jag ramlade och lyckades peta på tills det blödde. Sedan halkade jag i stallet och slog sönder halva knät, helvete. För att sedan ha en häst på över 600kg ståendes på min tå utan minsta lust att flytta på sig under en hel evighet (okey kanske var typ 30 sekunder men det KÄNDES längre!). Kommer hem och funderar lite samtidigt som jag sitter med en kniv i munnen, bara för att lyckas trycka uppden rätt i gommen så det störtblöder där också. Efter det har det varit lugnt med skador, endast min jävla spänningshuvudvärk som dykt upp igen.
Måste. Sluta. Bita. Ihop. Käkarna. FÖRIHELVETE.

Nu ska jag se klart skräckfilmen, mysigt (:

TOTAL FUCKING MISÄR

JAG ORKAR INTE MER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OHHHHHHHHHH
JÄVLA
SKIT
DAG
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag bryter ihop, det är inte kul längre!!!!

Lyckades sova 3h från kl 4, vaknar alltså 7 och ligger i en bassäng av svett medans jag fryser som ett asplöv i vattenpöl, dör av smärta i ryggen och släpar in lite handdukar och lägger mig på, och några på ovansidan för insidan av täcket är ju såklart också dyblött. Orkade bara inte. Somnar om, vaknad 2 timmar senare och ligger nu i ett HAV av svett.. Skriker och går upp, har nt i ryggen och visar sig ha 39graders feber, ger upp sängen, sätter mig i soffan med tjocktröjor och morgonrockar och allt.
Saker börjar lugna ned sig när smärtstillandet fungerar för dagen, livet blir lite lättare och jag tar en dusch och tvättar håret, nice! Även om nyllet ser ut som skit så är håret i alla fall rent nu.
Trodde jag.
Som stel som man är kliver på nedersta trappsteget i trappan och i ett försök att inte skada ryggen när jag ramlar baklänges (var på väg uppför alltså) landar jag med bakhuvudet rätt i väggen.
Blod.
Skrattar åt mitt eget patetiska försök till att ha ett liv idag och går för att ta en toarulle och hålla där det blöder. Fanns självklart ingen öppen toarulle och jag ska försöka få upp det där HELVETET. Men de är ju fan i mig barnsäkert eller något, fick inte upp toarullen och bröt ihop.
Skrek rätt ut att jag orkar inte mer fan jävla äckliga #%@¤&! osv medans jag med all kraft slänger rullen i väggen så hårt jag kan.
För ni vet väl att det alltid känns bättre om man tar sönder något? (därav att jag förbrukar så många mobiler per år, hehe..)
Bara det att det känns inte bättre, för en jävla toarulle KAN inte gå sönder.

Kvar att göra idag:
- gå ut med hunden = kan ramla ned i en brunn ellernågot, och dö.
- hoppa Daikin med Petra och Pigge = kan ramla av och dö.
- äta mat = kan sätta i halsen och dö
- endast existera = verkar kunna resultera i att dö.

Ska börja ha vadslagning om pengar på mitt huvud. Vad tror ni, tar det 15 min eller 15 dagar innan jag faktiskt dör? Smsa in ditt bud och tid+datum, lägsta insats 100 spänn.

I övrigt imponeras jag över kommunikationen i familjen, eller ja pappa är ju i Thailand. Mamma vet jag inte vart hon tog vägen. Örebro eller Sthm eller Jönköping 1-2 dygn (vad det nu var). Poängen är att när jag går och lägger mig sätter jag en post-it lapp på kylskåpet där jag kluddat "lämna pengar till onlinepizza" (ni vt hur jag är med matlagning, hade jag försökt mig på det idag hade jag GARANTERAT dött) och sedan när jag vaknar så har hon tejpat upp några sedlar bredvid min post-it.
Tack mamma, jag slipper i alla fall svälta! = ett mindre sätt att dö på (:

AMANDA                           säger (13:46):
om dig får dig att må bättre har jag snart inte rakat bena på en månad, du kan ju tänka dig resten, haha
jNFR! säger (13:46):
.. fick mig må lite bättre faktikst.
jNFR! säger (13:48):
fast det kan man inte dö av
AMANDA                           säger (13:48):
säg inte det, kanske blir kardborre-effekten och jag fastnar i typ en gatukorsning i rusningstrafik


Det kanske är dags att söka till äldrevårdomsorgsboende nu?
(för oss båda?)




Förresten så är det sol ute.. "yaaay"

/ XOXO hysteriskt glad tjej, som ni kan se

BFF

Jepp, jag red Pizzo för Sissi idag. Gick helt okey under omständigheterna, nu har jag suttit och hållt tillbaka tårarna för fullt efteråt däremot..

MEN! Jag fick en ny BFF: Dexofen!
Som jag bara för att jag fotade min förra vän som nu får ligga på hyllan och vila, så var jag tvungen att fota min nya. Och efter det övade jag på att le, haha. Eller.. Jag snarare jämförde små och stora leenden, vill ni se? Okeydå, för att jag är en så bra vän!

Voíla! I löööv u honey, I lövlövlöv uuu!

Nu vidare till leenden, first up är ett ryck-i-mungiporna-leende och sedan blir det "värre och värre".

Fick till och med in ett MEGA smile längst ned!

Till och med en segergest tittade in i slutbilden!

 

Nu ska jag krypa till kojs, min rygg skriker efter att få ligga ned efter att ha ansträngt sig idag. Trist att ligga i sängen när man inte kan sova, kanske har tur idag och somnar ändå, men letar upp lilla Speja och lägger på magen så kan jag roa mig åt hennes snarkningar.

Later! (:


WANNA MEET MY NEW BABY?

Jag och min nya bästa vän tänkte bara kika in och tala om hur trist det är att inte kunna sova, och ännu värre när man inte kan sova pga smärta och allra värst att smärtan gör att du ändå inte kan roa dig nu när du måste vara vaken ändå.

Därför får vi se, jag kanske är en dålig vän och dissar min nya bästis redan imorgon för en ny bästis.. En starkare och bättre bästis.. Hoppas på övertalningsförmågan! (pray for me)

 


modell

Man kanske skulle ta och vara lika snygg som Abbey Lee..?

Abbey Lee/ Next Models NY. PH: Greg Kadel for Numero


Bored..

Jag har så tråkigt så jag snodde en lista av Ida som är helt ointressant, men som fördriver tid. Enjoy!

min personlighet
blyg: Inte det minsta faktiskt, varför vara blyg om man inte har något att skämmas över?
nyfiken: Hell yeah! Sjukt nyfiken, bara måste fråga och veta saker..
smart: Nu kommer massor folk skratta men ja jag är smart, grejen är väl att jag väljer när jag vill visa det och brukar inte bry mig om att tänka efter så mycket i onödan.. Egentligen är jag en liten MVG tjej i skolan, och är smart i övrigt också..
långsam: Allt är väl realtivt.. Oftast så nej!
stressad: JA! Märks nog oftast inte men så är det.
tålmodig: Haha, nooooooo waaaaay! Är imponerad över att jag tar mig tålamodet att fylla i en sån meningslös lista.
djup: I smyg, ja!
öppen: Är väl också relativt. Folk tror nog jag är det för att allmänt så är jag väl det, men det finns så mycket som jag inte är öppen om som folk inte har en aning om. Ni känner bara 1% av mig, max. (;
ärlig: Ja. Hatar folk som ljuger, är nog för ärlig för mitt eget bästa egentligen. Men tar hellre den smällen än låtsas som något annat.
positiv: Knappast va, bitter jävla pessimist!
rolig: Man har väl sina dagar (; Nä jag tror nog jag kan vara rätt underhållande, eller? Är för er att svara på.
ansvarsfull: För det mesta, men sen så är jag ju inte ens 18 än (i sommar, wooo) så jag väljer att inte vara ansvarsfull gällande vissa saker. Men jag tar väl mitt ansvar med skolan, djuren och tar själv snsvar för vad JAG gör.
galen: Abso-fuckin'-lutly (;

vänskapen
svikit en kompis: Well yeah, I'm only human..
förlorat en bästa vän: Min bäst-bästa genom alla tider flyttade ju till Sthlm, gills det som att förlora? Annars har jag nog bara växt ifrån och tagit skilda vägar än mina andra bästa vänner genom åren.
sagt att jag älskar en kompis: Självklart! /xoxo hjärtlös bitch
sovit med en killkompis: Självklart där med, var nog ett jävla bra tag sedan men..
sovit med en tjejkompis: Samma som över! Sover bara ensam nu för tiden, buhu ): Nä jag har ju min favorithund bredvid jämt!
pussat en av samma kön: Vi har väl alla varit unga och dumma? (;
berättat hemligheter: Berättat egna eller avslöjat andras? Svar ja på båda, fast när jag berättat andras så har jag valt väl vem som förtjänar/behöver veta det som man kan lita på. (försöker låta som en bra vän nu och rädda mig själv, hehe)

min kärlek
blivit sårad: Kan man väl lugnt säga.
kär?: Just nu? Nej, free as a bird!
hur många har du varit kär i?: KÄR kär? 1 gång. Nykär i folk man haft kortare förhållanden med? Då blir det nog fler gånger.
krossat någons hjärta: Är väl också för andra att svara på? Men ja, det har jag nog..
gett någon ditt hjärta: Gav Aleks mitt hjärta, tog det tillbaka lite omtöcknat och kantstött, Karlssons Klister räddar allt.. (:
sagt att jag älskar nån, och ljugit: Hm, nej. Inte medvetet i alla fall. Har nog sagt att jag älskar folk som jag trott jag älskat men bara varit ung och nykär i.
varit otrogen: Ja/Nej. Gjorde något jag inte borde under en paus i ett förhållande.. Ung och dum var det ja, engångsskit som jag ångrar och inte lär göra om..

övrig information
sytt: Sy? Sånt kräver tålamod. Ergo: nej. Eller menar du efter en skada? I så fall så är jag syDD, ja :P
opererat mig: Tror jag inte? Beror väl på vad som räknas som operation. Däremot så ska jag operera mig när jag blir äldre och ful, for sure!
sjungit i duschen: 75% av alla gånger? Höhö!
hoppat bungyjump: Står på "att göra innan man dör"-listan!
sett någon dö/ död: Yes ):
varit på begravning: Nej, valt att stanna hemma. Däremot varit med på jordfästningen.
sagt att jag hatar någon: Absolut, finns många jag hatar. Inte rädd för att låta de veta det.

vad jag föredrar
skriva eller tala: Tala, lättare att förklara utan att missuppfattas, midre skrivkramp och dessutom går det jävla mycket fortare. Brukar vara svårt att få tyst på mig (;
vatten eller cola: Just nu: Cola. Om jag fick välja en av sakerna för resten av livet: Vatten.
mobil eller mp3: Mobil! Herregud jag har ju 2 stycken, hur skulle jag klara mig utan mobil? Socialt behov!
snygg eller charmig: Charmig, ska inte bara vara fint att se på.
frukt eller grönsak: Hm. Pest eller kolera? Eller vad det nu heter. Nyttigt passar inte ihop med mig.
film eller serie: Fiiiiiiiiiilm!! Fast serier är ju nice med, don't get me wrong. Älskar båda (;
festa eller softa: Softa, oftast. Fast man är ju inte partyqueen för inget (;
sommar eller vinter: Sommaren, kunde ni nog räkna ut. Jag avskyr kyla!!
fredag eller lördag: Spelar ingen roll! Går ju inte i vanlig skola så mina fredagar kan jag göra till lördagar om jag vill osv.
ljus eller lampa: Beror väl på tillfället? Nej, är ingen hopplös romantiker. Bara mysigt med ljus, speciellt när man badar (: Och att grilla marshmallows över framför TVn!
kärlek eller vänskap: Kan inte välja.. Hade jag varit kär hade jag nog svarat kärleken däremot.
bio eller hemmakväll: Hemmakväll med bioanläggningen igång! (;

Roligare har vi inte idag. Lyckades sova 2 timmar och vakna när allt smärtstillande hade gått ur kroppen, stackars hund när jag skrek medans jag gick upp ur sängen. Nu har det börjat verka lite mer pillrena igen, valde dock att INTE rida idag. Anmälningstiden gick visst ut imorgon och inte iag så jag skjuter på mandomsprovet till imorgon (:

Nu ska jag övertala syster att laga mat.. Önska mig lycka till!
Hugs!

moodkiller

Oooh jag är så trött på att ha ont nu.
Bygger ju tolerans som en missbrukare för Tradolan-skiten och dubbel dos mot vad jag ordinerades av läkaren gör knappt någon lindring alls längre. Samtidigt som det bara gör ondare hela tiden, vilket jag blev förvarnad om att det skulle göra i revbenen..
Sov 2h i fredags natt och sedan dess inte ett skit för det gör så ont så jag inte kan somna. Okey, jag vilar ändå och okey jag är van att inte sova, men att inte sova betyder bara fler timmar vaken med smärta och det är fan i mig ett helvete.
Trött på att få ångest. Fysiskt dåligt leder till psykiskt jobbigt och då kommer allt som jag alltid har jobbigt upp till ytan. Ångest över att bara ensam, ångest över skolan blir väntande, prestationsångest (i allt förutom ridningen), ångest över ALLT man kan ha ångest över nästan. Fungerar bra så länge det bara är mest tryckande, sen brister allt när det händer något och man får panik. Fick en mindre panikattack natten lördag/söndag, är väl tur att jag hade så ont i ryggen så att jag inte kan stressa upp mig så mycket att jag inte vet vad jag gör.

Imorgon SKA jag rida, har inget val om jag ska kunna tävla den 20 och 21. Får be mamma om hjälp med att kratsa hovar och lägga upp sadeln och alt annat som kräver för mycket rygg.
Klarar jag att rida så tävlar Pizzo dressyren i Gottlösa LB:2 och LA:3 på lördagen den 20, ena omgången av KMet. Andra omgången var ju den jag missade nu i helgen pga skadan, men startar för skojs skull ändå.
Den 21 är det Eken regionalhoppning, startar 100 och 110 klasserna avd. A. Både Disa/Dansa och Ida/Acina ska dit då så det blir kul om det blir av för min del! Efter det så är det fälttävlansclinic som vi skulle försöka hinna till (:

Tillfällig tävlingsplanering

20/2 - Dressyren med Pizzo om ryggen mår bra, LB:2 och LA:3
21/2 - Eken regionala oppning med Daikin om ryggen mår bra, 100 och 110 klasserna, avd. A.
7/3 - Lokal dressyr i Mjölby med Pizzo, LA:1 och LA:4.
14/3 - Regional hopptävling med Daikin, LFK. 100 och 110 klasserna, avd. A.
21/3 - Lokal dressyr, Väderstad (i Gottlösa) med Pizzo, LB:1 och LA:1.

Funderar sedan på

28/3 - Regional/lokal dressyrtävling i Eken med Pizzo, LA:3 och LA:6.
4/4 - Lokal hoppning med Daikin i Kinda, 100 och 110 avd. A.
ELLER
2-4/4 - Lokal/regional hopptävling Vikbolandet med Daikin, ingen propp ännu, är det utomhus så eventuellt 110 avd. A och 120 avd. B, om det finns.

Resten är oklart eftersom det är dåligt om proppar (:

Mer hoppning Daikin

En till film från när Daikin och jag hoppade 4/2, torsdags. Som sagt var han lite trött och nu ligger det på fel avstånd mellan studsen och oxern så han får gå på 1,5galoppsprång men klarar det ändå..
Oxer efter studsen ligger på 1,20.
Räcket efter ligger på 1,30.
Kombinationen är samma som på det i inlägget under, 1,10 in och 1,30 ut.


Hoppning Daikin

Blev inte så bra filmer och jag orkar inte kolla igenom och fixa, men här är ett litet enkelt kombination oxer oxer på Daikin från i torsdags. Oxer in är 1,10m och oxer ut är 1,30m. Han var lite trött men kliver ju lätt över ändå..


SMÄRTA

Igår, torsdag så red jag Piggelin, Petras polle som gick super! Till och med Larsa sa det och då ska man ta åt sig
(;

Därefter hoppade jag Pizzo, tyvärr bråkade vi lite om snön vid ingången tills han blev megastressad och skenade som back in the days över hindret jag tänkte hoppa fram på, tog ett bra tag och mycket kämpande och tillslut lugnade han ned sig tillräckligt för att hoppa 1 hinder i galopp och resten av övningarna jag tänkt mig i trav. Rätt stolt att han ändå gick från totalt galen till helt klart godkänt lugnt för att vara honom!
Efter snabbhoppade jag Daiko lite, skulle ta några språng inför Anna Emanuelsson träningen vi skulle varit med i nu i helgen, han kändes lite trött och det syns (mamma filmade, lägger upp lite imorgon). Men vi tog ändå och hoppade en bana på från 1,10-1,30 och han hoppar fint, även om han var trött redan från början. Ökade havren lite efter det (:
Kom hem, somnade 18.30 efter att Josse varit här och käkat mat med mig, sov fram till 12.30!!!!!!!! Okey var vaken 30 min x 3 under natten, men ändå! Var imponerade nu, inte ofta jag sover!

Dagens ridpass blev inte som beräknat däremot, startade framridningen med att Pizzo blev livrädd och skenade mot väggen där han tvärvände och lämnade mig i sargen.. Och som Sollas fina sarg är halv så slog jag mig rätt så fint, utan hjälm hade jag nog kunnat tacka för mig. Så landade med huvudet i sargen och med hela vänsterarm + rygg i telefonstolparna under.
Tog och stannade förbi X antal timmar på akuten för skicktröntgen av bäcken, ryggrad, nacke och huvud. Vanlig röntgen av lungor och revben. Hade en jävla tur som klarade mig med "bara" mörbultade. Ingen ridning på ett par dagar, går runt och leker missbrukare med skitfina smärtstillande istället. Kan nästan gå utan att gråta när jag käkar de (;

Är väck som fan, så nu ska jag nog bara lägga mig ned.

Oh! Med andra ord inställd tävling och Anna Emanuelsson.. Attans!

helluhellu

Lever än!

Som sagt, ridsportsgalan. Skitkul!
Dessutom sponsrad med alkohol från ca 18.00 - 06.00 .. (;
Tävlingen blev inställd (thank god) och istället går KM i bara LA:6 nu på söndag. Ska börja träna program nu, Sissi Lilja träning ikväll. Rider ensam varje gång för henne nu, om jag inte sagt det? Bägge som jag skulle delat med varannan gång har får förhinder ett bra tag frammåt.. Gör mig inget, det är värt pengarna (som pappa håller i) att rida ensam. (;

Hjälpte Petra hoppa Piggeliten igår, kul att se framsteg för varje träning i princip. Man blir ju lite smått stolt, och jävla road av henne. Bygger fram hindrerna means jag sjunger och visslar, sedan kör vi lite HIMYM lines och skrattar oss igneom allt. KUL! Behöver folk med lika dålig humor som jag (;
De slog dessutom sitt personbästa och hoppade 120cm, med bra med marginal! Är först på den höjen som hans verkliga hoppteknink visar sig, men finfina bakben.
Ska rida honom imorgon när hon åker till sälen, blir skoj. Inte ridit honom på flera månader och det har blivit storstor utveckling sedan dess, spännande!

Jag vet hur värdelöst det är för alla som inte är hästintresserade att läsa min blogg. "Tyvärr" så ser mitt liv just nu ut så att jag vaknar (OM jag sovit..), rider, äter, går ut/sitter och äter mer, äter ännu mer, äter mer ändå, eventuellt sover om jag lyckas annars äter, går upp, rider.. Och så börjar det om, så ja. Ni får stå ut.

FÖRRESTEN! Så ska ju Petra fylla 25 och ha maskerad, vi kom fram till att jag skulle vara Marilyn Monroe. Så om någon har någon klänning som passar in så slå en pling!

Såg ut ungefär såhär på galan. Fast lite snyggare då (;